Casper Ruud kan bryte inn i Topp 10 i verden i løpet av US Open. Foto: Shutterstock.

US Open: Orkanen Ruud har ankommet New York

av | 30 august, 2021 - 22:57 | Casper Ruud, Internasjonalt, US Open

Casper Ruud viste hvorfor han snart er Topp 10 i verden - slo japanske Yuichi Sugita enkelt i tre sett på den første dagen av US Open.

Casper Ruud – Yuichi Sugita: 3-0 (6-3, 6-2, 6-2)

Casper Ruud har blitt så god at noen av hans kamper har blitt mindre spennende. Det var tilfelle mandag kveld da nordmannen effektivt brukte sitt våpenarsenal til å slå Lucky Looseren Yuichi Sugita (ATP 131) som erstattet Ruuds opprinnelige motstander Jo-Wilfred Tsonga som noen timer før kampstart måtte trekke seg pga skadeproblemer.

Yuichi Sugita. Foto: Shutterstock.

Klasseforskjell

Inn kom japanske Sugita som aldri representerte en ordentlig trussel for nordmannen som fortsetter den gode hardcourt-formen sin.

Tidlige brudd i alle sett sørget for at Ruud aldri hadde press på seg og kunne jage japaneren med ro i hvert eneste game.

Med presis serving, en komfortabel forhand og høy spill-intelligens nøytraliserte Ruud japaneren 3-0 i løpet av 1 time og 51 minutter.

Gode sjanser for Ruud

I neste runde venter vinneren av Carlos Taberner (ATP 105) og kval-spilleren Botic Van De Zandschulp (ATP 117).

Ruuds beste resultat i US Open er tredje runde fra i fjor. I starten av året satte han ny Grand Slam rekord ved å nå fjerde runde i Australian Open – også det på hardcourt.

Dersom de høyeste rangerte på tablået vinner sine kamper vil Ruuds vei videre fra andre runde være Alejandro Davidovich Fokina (ATP 32) i tredje runde, Diego Schwartzman (ATP 14) i fjerde runde og Daniil Medvedev (ATP 2) i kvartfinalen.

Tennis Norge tror Ruud har gode muligheter til å nå kvartfinalen. Ruud slo Schwartzman bare for et par uker siden i Cincinnati. Davidovich Fokina kan bli en verre motstander og er kanskje den største nøtten å knekke for nordmannen som kan bli Topp 10 i løpet av US Open.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Den Hellige Gral

Den Hellige Gral

Centre Court i Wimbledon hører hjemme på FNs liste av bevaringspliktige verdensarv-lokasjoner.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv