Novak Djokovic vant på søndag sin tredje strake Grand Slam – og Wimbledon for sjette gang. Foto: Eurosport.

Supersymmetri etablert

av | 11 juli, 2021 - 18:43 | Internasjonalt, Wimbledon

Novak Djokovic vant Wimbledon for sjette gang og tangerte Roger Federer og Rafael Nadal med totalt 20 Grand Slam titler.

Novak Djokovic – Matteo Berrettini: 3-1 ((4)6-7, 6-4, 6-4, 6-3)

Verdenseneren og regjerende Wimbledon-mester Novak Djokovic skapte underholdning i søndagens finale ved å gi fra seg et break og tape det første settet på tie-break, men storfavoritten kom som vanlig tilbake og vant de tre påfølgende settene med solid spill.

Motstander Matteo Berrettini som Casper Ruud har slått to ganger på grusen de siste årene, var i sin første Grand Slam finale godt hjulpet av en solid serve.

Djokovic brøt Berrettini totalt seks ganger og fikk sin egen serve brutt to ganger av Berrettini som slet med første-serve prosenten, men vant stort sett alle poengene når den først satt.

12. september

Seieren er Djokovic sin tredje strake Grand Slam og dersom han i tillegg vinner US Open i september vil han fullføre en Kalender Grand Slam – prestasjonen innebærer å vinne alle fire Grand Slammene i samme år.

Ingen har gjort det siden Rod Laver gjorde det for andre gang i 1969. Det var året etter Open æraen startet og nesten ikke sammenlignes med hva som eventuell intreffer i New York den 12. september, datoen for US Open finalen.

De Tre Store har når 20. Grand Slam titler hver og er fortsatt aktive på ATP touren. Foto: Shutterstock.

Golden Slam

I mellomtiden skal Djokovic til Tokyo der han skal gå for OL-gull i singles, et symbolsk viktig trofe han mangler i den storslåtte tittel-samlingen sin.

Dersom Djokovic vinner både OL gull i Tokyo og US Open vil han som første herre i historien gjennomføre en Golden Slam, som er en Kalender + OL gull. Det kan teoretisk kun skje hvert fjerde år og har intruffet en gang i historien da Steffi Graf fullførte Kalenderen og vant gull i singles i Seoul i 1988.

Fra før av har serberen en Non-Calender Grand Slam, da han i en periode i 2016 holdt alle fire titlene samtidig, men som stammet fra både 2015 og 2016.

Det var nerver å spore i boksen til Djokovic under kampen. Foto: Eurosport.
Finalen varte i 3 timer og 27 minutter. Foto: Eurosport.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv