Casper Ruud slo Roberto Carballes Baena i semifinalen. Foto: Eurosport.

SuperRuud til finalen i Båstad

av | 17 juli, 2021 - 16:03 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud lever opp til favorittstempelet i Swedish Open - slo spanjol overbevisende i semifinalen på lørdag,

Casper Ruud – Roberto Carballes Baena: 2-0 (6-1, 6-4)

Alt satt for nordmannen i semifinalen mot Roberto Carballes Baena (ATP 97) i ATP 250 grus-turneringen Swedish Open i Båstad, Skåne.

Med en av ATP tourens dødeligste forehander dikterte nordmannen spillet der han styrte spanjolen som en marionett fra side til side på den svense grusen.

Om motstanderen: – Levde på smuler

Til tross for Ruud-dominans var det en underholdende kamp hvor de fleste poengene ble avgjort etter lange ballvekslinger, en god avveklsing etter serve-maskineriet som har styrt gress-tennis den siste måneden.

Etter et sterkt første sett som Ruud tok 6-1, ble kampen revitalisert da spanjolen fikk sitt første brudd og jevnet ut scoren til 1-1 i det andre settet.

Ruud var ikke fornøyd med å bli brutt og kvitterte med å bryte tilbake umiddelbart og gjentok ledelsen. Etter noen jevne games, gjentok sekvensen seg på nytt: Baena tar tilbake bruddet og Ruud kvitterer umiddelbart tilbake.

Med tre brudd til sin fordel og to imot, kunne Ruud til slutt serve inn kampen og det andre settet til 6-4.

Selv om det andre settet ble jevnt, var det likevel Ruud som alltid var foran og den britiske kommentatorens ord om Baena ble stående: – Han levde på smuler.

Kopierer faren

Lørdagens seier var Ruuds andre for uken. Med bye i første og walkover i kvartfinalen mot Henri Laaksonen, var seieren over den danske 18 åringen Holger Rune (ATP 211) Ruuds eneste kamp forut semifinalen.

I finalen møter Ruud argentineren Federico Coria (ATP 77), som slo Yannick Hanfmann i den andre semifinalen.

Lørdagens seier betyr også at Ruud kopierer faren Christian, som i 1995 nådde finalen i Båstad hvor han ble slått 4-6, 4-6 av brasilianske Fernando Meligeni.

Ruud Jr får på søndag muligheten til å revansjere sin far og stemple Norge på vinnerlisten i Båstad for første gang i turneringens 73 år lange historie.

Dersom Ruud vinner tittelen i Båstad blir det hans tredje i karrieren og andre for året.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv