Casper Ruud er nå garantert ny besterangering på mandag. Foto: Eurosport.

Slo Enigma – Ruud til ny finale

av | 24 juli, 2021 - 15:14 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud dekrypterte det tsjekkiske mysteriet Vit Kopriva.

Casper Ruud – Vita Kopriva: 2-0 (6-3, 6-0)

Tennislokomotivet Casper Ruud dundrer videre på sin ferd gjennom Europa. Fra å plante det norske flagget i Båstad med seier i Swedish Open i forrige uke, har nordmannen nå jobbet seg frem til en ny ATP 250 finale, denne gang i Swiss Open, i den sveitsiske byen Gstaad.

Nordmannen har allerede satt avtrykk i den sveitsiske grusen da Ruud i mai vant Genève Open, hans andre ATP tittel.

Vant semifinalen – kan ta sin fjerde ATP tittel på søndag

På lørdag slo Ruud den totalt ukjente Vit Kopriva, en 24 år gammel tsjekker, rangert nummer 249. i verden og som deltok i sitt aller første hovedtablå i en ATP turnering noensinne. På sin vei til semifinalen slo han bl.a ut turneringens toppseed Denis Shapovalov.

Men mot Ruud tok det slutt.

Vit Kopriva. Foto: Eurosport.

Det startet skummelt da den mysteriske tsjekkeren brøt Ruud i åpningsgamet. Skrekken ble kortvarig da Ruud umiddelbart kvitterte med å ta tilbake breaket.

Spillerne knivet litt frem og tilbake, Kopriva fikk demonstrert at han i løpet av turneringen har blitt en usynlig kraft som kan true i det etablerte tennis-universet.

Knekte koden

Etter å ha vært nær flere ganger brøt Ruud tsjekkeren til 5-3 og gjorde ingen feil da han kunne serve inn settet i neste game.

Da det andre settet startet ble det etter hvert tydelig at Ruud hadde knekt Vit Kopriva koden. Med list og smart spill utmanøvrerte Ruud den tsjekkiske gåten og serverte han en smultring med 6-0.

Team Ruud i Gstaad. Foto: Eurosport.

Superfavoritt til ny tittel – ny beste rank

Det betyr at Ruud spiller finale i morgen søndag hvor han møter den franske finale-debutanten Hugo Gaston, rangert nummer 155 i verden.

Uavhengig av om Ruud vinner på søndag eller ikke vil han bli nummer 13 på mandagens ATP ranking-oppdatering. Det er ny rekord. Hadde ATP Finals vært spilt i neste uke, ville Ruud vært en av de åtte deltakerne forutsatt at Nadal fortsatt er skadet.

Roy Emerson Arena i Gstaad på lørdag. Foto: Eurosport.

Kitzbühel i neste uke

Mens semifinalene pågikk, kom trekningen til neste ukes program ut. Team Ruud Expressen forflytter seg til Kitzbühel hvor Ruud er førsteseedet og vil i sin første kamp på onsdag eller torsdag møte vinneren av Jaumer Munar og en kval-spiller.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Den Hellige Gral

Den Hellige Gral

Centre Court i Wimbledon hører hjemme på FNs liste av bevaringspliktige verdensarv-lokasjoner.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv