Casper Ruud har på tre uker vunnet tre ATP 250 titler. Foto: Shutterstock.

Ruud historisk – fullførte Kalender Hat-trick

av | 31 juli, 2021 - 23:45 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud vant finalen i Kitzbühel og tok sin tredje strake ATP tittel på like mange uker.

Casper Ruud – Pedro Martinez: 2-1 (6-1, 4-6, 6-3)

Etter to regn-pauser i lørdagens finale i Kitzbühel, kunne Ruud til slutt strekke armene ut i luften og feire sin tredje strake ATP 250 tittel på tre uker.

Det som startet med seier i Swedish Open i Båstad ble fulgt opp med en ny tittel i Swiss Open i Gstaad i forrige uke – og nå til slutt seier i Generali Open i Kitzbühel i de østeriske alper da han sent lørdag kveld slo spanske Pedro Martinez (ATP 97) 2-1 i finalen.

Kalender-Trippeluke

Nordmannen ble dermed den første spilleren siden Andy Murray i oktober 2011 til å vinne tre titler på tre påfølgende kalender-uker. Murray gjorde det på hardcourt (Bangkok, Tokyo, Shanghai), mens Ruud kopierte bragden på grus 10 år senere.

Selv Rafael Nadal har ikke utført bragden i mellomtiden. Ja, Ruud var første seed i to av tre turneringer han vant – ja de var alle ATP 250 og ja – tenniseliten var fordelt mellom OL i Tokyo og andre ATP turneringer.

Team Ruud tok et strategisk valg da de bestemte seg for å kutte ut OL og heller jage ATP poeng. Den strategien ga større avkastning enn de sannsynligvis hadde forventet.

Regn regn regn

Nordmannen eksploderte ut i finalen og snappet til seg det første settet 6-1 på 40 minutter da regnet kom og satte finalen på pause – to ganger, før den ble gjenopptatt flere timer senere foran en betraktelig tommere tribune i Kitzbühel.

Momentumet var borte og spillerne famlet begge litt i blinde og et vakuum oppstod da Ruud skulle serve på 4-5. Nordmannen rotet bort gamet og Martinez brøt inn settet perfekt 6-4.

I det tredje settet eksploderte Ruud igjen, fratok Martinez momentumet og selvtilliten ved å dobbelbryte spanjolen til 5-1 og hadde full kontroll på oppgjøret.

Nordmannen tillot spanjolen å utsette det uunngåelige da han misbrukte første mulighet til å serve inn tittelen, men svarte med å bryte inn seieren 6-3 i neste game.

Dermed var karrierens femte ATP tittel i boks, den fjerde for 2021 – og den tredje strake.

Toronto neste

Den ferske ATP historie-produsenten Casper Ruud får bare en ukes pause før han skal delta i Masters turneringen Rogers Cup i Toronto 9.august.

Ruud, som klatrer til nok en karriere-beste på mandag, nå til nummer 12 i verden, kan ende opp med å bli blant de åtte høyeste seeds i Toronto som mottar bye i første runde.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv