Matteo Berrettini og Novak Djokovic møtes i finalen. Foto: Eurosport.

Herrefinalen er satt i Wimbledon

av | 9 juli, 2021 - 21:02 | Internasjonalt, Wimbledon

Novak Djokovic møter Matteo Berrettini i finalen.

Novak Djokovic – Denis Shapovalov: 3-0 (7-6(3), 7-5, 7-5)

Matteo Berrettini – Hubert Hurkacz: 3-1 (6-3, 6-0. (3)6-7, 6-4)

Finalen er satt i Wimbledon. Regjerende mester, verdensener, vinner av de to siste Grand Slam og innehaver av de fleste rekorder – Novak Djokovic tar imot finale-debutanten Matteo Berrettini på søndag.

Skriver italiensk historie

Italienske Berrettini ble på fredag den første italiener noensinne til å nå en singles-finale i Wimbledon etter han slo polske Hubert Hurkacz 3-1 i en underholdende kamp som inneholdt mye kreativt spill og lange jevne dueller.

Til tross for flere sjanser og et vunnet sett, klarte Hurkacz aldri å bryte Berrettini sin serve. Italieneren brøt derimot polakken seks ganger. Fra et ydmykende 0-6 tap i det andre settet, blåste Hurkacz ny spenning og nytt liv i kampen da han slo tilbake med å vinne tie-breaket i det tredje.

Berrettini ble til slutt for sterk for Hurkacz og holdt alle sine serve-game etter han selv brøt i det første game i det fjerde settet.

Berrettinis kvinner: Fra venstre mamma Carla og kjæresten Ajla Tomljanović (WTA 75). Foto: Eurosport.

Kurs mot ny tittel

I den andre semifinalen trengte regjerende mester Novak Djokovic nærmere tre timer på å holde Denis Shapovalov på avstand. Til tross for 3-0 var kampen mer spennende og marginal enn sluttsifrene tilsier.

Shapovalov hadde mulighet til å serve inn det første settet, men den serbiske legenden brøt tilbake i grevens tid og kvitterte med å vinne det innkommende tiebreaket – og settet.

Canadieren fikk bruddmuligheter i det andre og tredje settet etter lange og dramtaiske ballvekslinger, men slet med å få avsluttet poengene.

Hubert Hurkacz og Denis Shapovalov tapte i semifinalene på fredag. Foto: Eurosport.

På vei mot Supersymmetri

Til slutt kunne han lite gjøre med verdensener og regjerende mester som på søndag har sjansen til å ta sin sjette Wimbledon tittel, sin tredje strake Grand Slam, tangere Federer og Nadal med GS nummer 20 – og muligheten til å gjøre ‘Det Umulige’ – vinne en Kalender , og evt Golden Slam.

Det førstnevnte har bare blitt utført en gang i Open æraen og det var i 1969 da Rod Laver gjorde det for andre gang.

En Golden Slam var frem til 1988 kun en teoretisk hendelse som inntrakk da Steffi Graf vant alle fire Grand Slams samt Ol-gull i singles i Seoul det året.

En må gni seg i øynene – dette er nå et høyst realistisk scenario og vi er i 2021 der både Rafael Nadal og Roger Federer er aktive.

Wimbledon spilles på All England Lawn Tennis & Croquet Club i Wimbledon, Sør-London. Foto: Eurosport.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv