Ulrikke Eikeri ankommer Wimbledon på søndag. Foto: Shutterstock/Norges Tennisforbund.

Håper på Wimbledon spill

av | 20 juni, 2021 - 09:49 | Ulrikke Eikeri, Wimbledon

Nok en gang er Ulrikke Eikeri avhengig av frafall for å få plass i en Grand Slam.

Norges beste kvinne Ulrikke Eikeri reiste direkte fra landslagsuksessen i Vilnius til Wimbledon, hvor hun står som fjerde ‘alternate’ til kvalen i singles.

Det betyr at fire påmeldte spillere må trekke seg av ulike grunner. Det er ikke usannsynlig, da vaksineringsprosessen langt ifra er komplett.

Eikeri har tidligere hatt suksess med å ta sjansen som alternate, senest i French Open i fjor.

Nordstrand-spilleren er ranger nummer 249 i singles og 136 i doubles. Single kval-drawet er 128,i doubles er det ikke kval for kvinner og Main draw er 64.

– Tror ikke jeg kommer inn i doubles, sier Eikeri til Tennis Norge grytidlig søndag morgen, etter å ha ankommet London.

– Det blir tøft fordi man kan velge single eller double ranking ved påmelding. Hadde det kun vært double ranking hadde jeg vært inne.

Wimbledons Jackpot

I fjor utgikk Wimbledon sammen med resten av gress-sesongen, og det ble etter hvert kjent at Wimbledon turneringen hadde en ‘ekte’ Pandemi-forsikring, som de årlig har betalt over 20. millioner kroner for etter SARS utbruddet i 2003.

Den totale kompensasjonen Wimbledon skal motta er fortsatt gjenstand for forhandlinger, men prosessen er kommet langt nok til at organisatoren All English Lawn Tennis And Croquet Club kunne regnskapsføre et resutat på 40 millioner pund i 2020, kun 10 millioner pund mindre enn 2019 da turneringen gikk som planlagt.

Eikeri ble i fjor inkludert i en økonomisk kompensasjonsordning regissert av Wimbledon for spillere som ville ha kvalifisert til å spille i samarbeid med WTA.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv