Casper Ruud får en ny sjans til å møte Rafael Nadal i neste uke. Foto: Shutterstock/Eurosport.

Dette er trekningen i Roma

av | 8 mai, 2021 - 15:18 | Casper Ruud, Internasjonalt

Grusfesten fortsetter i Roma i neste uke og Ruud kan omsider få audiens hos Kongen.

I neste uke starter årets siste grus-Masters. I fjor ble turneringen avholdt så sent som i september pga korona – og ble starten på den norske grusfesten som fortsetter enda.

Alle veier leder tilbake til Roma

Eventyret som nå pågår i Madrid er fortsettelsen på alt som skjedde i fjor da Ruud for alvor startet korstoget mot toppen av tennispyramiden.

Først tok nordmannen sin egen – og hele Norges første ATP tittel i Buenos Aires før han et par uker senere var i en ny finale – i Santiago.

Så kom Covid og skygget for solen. Ruud og faren hadde nylig landet på LAX og var på vei ut i den californiske ørkenen da de fikk beskjed om at Indian Wells var avlyst.

Da ATP touren gjenoppstod og dekket skiftet til grus, var Ruud klar.

I Masters Roma slo han bl.a. Marin Cilic og Matteo Berrettini før han nådde semifinalen mot selveste Novak Djokovic. Prestasjonen ble fulgt opp med en ny semifinale uken etterpå i Hamburg 500. Ruuds overmann den gang var Andrey Rublev.

Nå er turen kommet til Roma på ny

Nordmannen kom ikke med de 16 seeda spillerne og møter Denis Shapovalov (ATP 14) i første runde. I en potensiell neste runde venter vinneren av Benoit Paire og Stefano Travaglia. I en eventuell tredje runde venter selveste Kong Rafael Nadal eller Jannik Sinner.

Mareritt for Nadal

Det er krevende dager for den regjerende gruskongen Rafael Nadal om dagen. Spanjolen har blitt 35 år og har en fysikk som tilsier en kortere tennis-karriere enn f.eks. Roger Federer og Novak Djokovic.

I Monte Carlo ble han slått av Andrey Rublev som blokkerte det etterlengtete Ruud-Nadal møtet for oss nordmenn. På torsdag ruinerte Alexander Zverev den norske fantasien om en Masters-finale mellom Kongen og Ruud.

Kongen under press

I Roma i neste uke kan de to omsider møtes – i runde tre, men det forutsetter bl.a at Nadal slår guttungen Jannik Sinner i runde to.

Kongen er langt ifra død og har de siste årene ikke vært like dominerende i oppkjøringen til French Open, hvor han likevel har oppnådd ‘Tennis-Nirvana’ – eller som en elefant i must-tilstand – og vunnet turneringen i Paris uten å tape et sett, inkludert mot Djokovic i finalen.

Men hva tenker Kongen når han ser denne trekningen* for Roma?

  1. Bye
  2. Jannik Sinner
  3. Casper Ruud
  4. Alexander Zverev
  5. Daniil Medvedev
  6. Novak Djokovic

*Alle navn er basert på at favoritten har vunnet sine tidligere kamper.

Forandringene kommer kjapt om dagen i tennisverdenen og Casper Ruud spiller en sentral rolle i utformingen av hvem den nye eliten skal bestå av.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Mr. Genève

Mr. Genève

Casper Ruud vant Genève Open for tredje gang etter å ha vunnet to kamper på en dag.

Finaleklar

Finaleklar

Casper Ruud vant semifinalen i Genève Open – får bare noen timers pause før finale.

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv