Casper Ruud vant en høydramatisk duell mot Pablo Carreno Busta i Monaco på torsdag. Foto: Discovery+

Var på randen av stupet – kom tilbake og vant i Monaco

av | 15 april, 2021 - 18:13 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud er på vei til å gjøre noe stort i Monte Carlo.

Casper Ruud – Pablo Carreno Busta: 2-1 (7-6(4), 5-7, 7-5)

Formsterke Pablo Carrena Busta er rangert nummer 12 i verden og ankom Monte Carlo Masters med en fersk ATP tittel fra Marbella i bagasjen. Det var likevel ikke nok til å skremme Casper Ruud som tok kommandoen fra start i torsdagens tredje runde oppgjør i Monaco.

Et momentumskifte så lenge ut til at Ruud skulle gå skuffet av banen, men Snarøya-mannen har nerver av stål og leverte et comeback i en klasse for seg selv – for en mentalt sterk spiller Ruud er!

Pablo Carreno Busta i dyp konsentrasjon før serve. Foto: Discovery+

Full av selvtillit

Nordmannen fikk en ‘flying start’ og viste frem sitt toppnivå da han brøt Busta tidlig og holdt egne server perfekt. Ingen skulle tro at det var Ruud som var underdogen på papiret – for nordmannen dikterte spillet med stor selvtillit.

På 5-3 kom det derimot et lite momentum-skifte og Busta fikk luft under vingene. Da Ruud skulle serve inn settet på 5-4, ble han brutt blankt og spillerne var igjen like langt.

Da settet gikk til tie-break ble Ruud igjen den beste spilleren og kom seirende ut 7-4. Etter en liten omvei ledet Ruud nå 1-0.

Kampen snur

Fra å være den klart beste spilleren i det første settet, jevnet spillet seg ut i det andre. Casper Ruud fikk tre sjanser til å bryte, men klarte ikke å kapitalisere på dem. Det gjorde derimot Busta når han fikk sin mulighet. På stillingen 6-5 til Busta var break-ballen også en set-ball for spanjolen som grep muligheten, vant settet 7-5 og utlignet til 1-1.

I Grevens tid

Momentum-skiftet ble sementert da Busta brøt Ruud i hans første serve-game i det tredje settet. Første-sett-dominansen var for lengst borte for Ruud som slet med å få fotfeste. Da Busta skulle serve inn kampen på 5-3 kom kampens mest dramatiske game som varte i nesten 10 minutter hvor Ruud reddet to matchballer og trengte fire break-baller før han brøt tilbake til 4-5 for å holde seg i live – og blåste nytt liv i kampen.

Momentumskiftet favoriserte igjen Ruud som holdt til 5-5, brøt til 6-5 og holdt hodet kaldt da han kunne serve inn seieren og en plass i kvartfinalen med 7-5. Ruud hadde snudd 2-5 til 7-5 i det avgjørende settet mot nummer 12 i verden – for en prestasjon!

For en match – for en cool customer! Casper Ruud sitt fremste våpen er muligens verken serve eller forehand, men hans mentale ro og styrke.

En lykkelig Ruud og en skuffet Busta takker for kampen. Foto: Discovery+

Mirakelet i Rio

Pablo Carreno Busta innehar fra før en sentral rolle i historien om Snarøya-gutten som spilte seg inn blant verdenseliten i tennis.

Tilbake i februar 2017 hadde Ruud opparbeidet seg nok momentum på Challenger touren til at han fikk wildcard inn i ATP 500 turneringen Rio Open – 18 år gammel og rangert nummer 208 i verden.

Uten press og uten frykt skapte nordmannen overskrifter verden rundt da han på sensasjonelt vis tok seg helt til semifinalen hvor nettopp Pablo Carreno Busta ventet. Spanjolen, den gang rangert nummer 25 i verden, ble tatt helt på sengen av tenåringen fra Snarøya, som vant det første settet 6-2, hadde matchball i det andre før han imploderte, tapte ni games på rad og det tredje settet endte 0-6.

Sensasjonen var likevel et faktum og mirakelet i Rio ble Ruud sitt første store internasjonale gjennombrudd.

En kamp unna Nadal

I neste runde, som er kvartfinalen, venter regjerende mester fra 2019, Fabio Fognini – nummer 18 i verden. Italieneren har et høyt toppnivå, men er veldig ustabil i sine prestasjoner – og Ruud har vunnet begge gangene de har møttes.

Dersom Ruud slår Fognini på fredag og Nadal slår Andrey Rublev er scenen satt for en semifinale mellom Casper Ruud og Rafael Nadal på lørdag.

Men først skal Ruud overkomme den regjerende mester i Monte Carlo. Ruud – Fognini starter i 15 tiden på fredag.

Av andre nyheter – den største snakkisen i Monaco på torsdag var Dan Evans som slo ut verdensener Novak Djokovic i strake sett. Etter at andre seed Daniil Medvedev fikk påvist korona-viruset er Nadal nå den høyest rangerte spilleren i Monaco.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv