Casper Ruud ble slått i strake sett av det spanske supertalentet Carlos Alcaraz i kvartfinalen av Andalusia Open. Foto: Shutterstock.

Rystet av tenåring i Marbella

av | 9 april, 2021 - 19:28 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud møtte sin overmann i Andalucia Open - 17 åringen Carlos Alcaraz demonstrerte hvorfor han er dubbet den nye Nadal.

Casper Ruud – Carlos Alcaraz: 0-2 (2-6, 4-6)

Nordmannen var klar favoritt før fredagens kvartfinale i Andalusia Open selv om den spanske tenåringen Carlos Alcaraz, rangert nummer 133, er et supertalent og et uskrevet blad som allerede har bevist at han kan slå noen av de beste spillerne i verden.

Sammenligningen med Nadal er mer enn en standard klisje forbeholdt unge lovende spanske tennis-spillere. Intensiteten og fokuset til Alcaraz på banen minner mye om hvordan Nadal forsvinner inn i sin egen boble. Visstnok har ikke den unge spanjolen startet med bisarre ritualer (enda), som å sortere flaskene sine under hver pause, men lårmusklene er en ting de deler.

Carlos Alcaraz er 17 år og spådd til å bli den nye Nadal. Foto: Facebook.

Brutal start

Casper Ruud ble tatt på sengen og ble brutt to ganger på rad og lå under 0-3 etter et kvarter med spill. Nordmannen fikk summet seg, brøt tilbake en gang, holdt serven og hadde to nye breakballer til å komme ajour på 3-3, men spanjolen holdt stand og gikk opp til 4-2.

Spanjolen brøt Ruud for tredje gang i det første settet og kunne til slutt serve inn 6-2.

I det andre settet jevnet spillet seg ut, men Alcaraz var stort et hakk mer giftig enn Ruud og fikk til slutt bruddet sitt på stillingen 3-3. Ruud blåste liv igjen i kampen med å bryte direkte tilbake, men Alcaraz kvitterte med et nytt brudd til 5-4 før han servet inn seieren 2-0 med settsifre 6-2, 6-4.

Spanjolen har på hjemmebane i Marbella levd opp til de skyhøye forventningene det spanske folk har til sin nye tennis-yndling og vil nok være favoritt blant bookmakerne i lørdagens semifinale mot Jaume Munar og kanskje også i en eventuell finale mot første seed Pablo Carreno Busta.

Ruud sin neste turnering blir Monte Carlo Masters som starter på mandag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Den Hellige Gral

Den Hellige Gral

Centre Court i Wimbledon hører hjemme på FNs liste av bevaringspliktige verdensarv-lokasjoner.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv