Casper Ruud slo Gianluca Mager i runde to av Andalucia Open. Foto: Shutterstock.

Gruskontroll i Marbella

av | 8 april, 2021 - 14:19 | Casper Ruud, Internasjonalt

Årets første grus-seier er i boks for Casper Ruud som nå er favoritt til å nå finalen i Andalucia Open.

Casper Ruud – Gianluca Mager: 2-0 (6-3, 6-2)

Nordmannen er tredje seed i Marbella og slapp dermed å spille første runde av den nyopprettede ATP 250 turneringen Andalucia Open. På torsdag var Ruud omsider klar for årets første kamp på grusen og motstanderen var 26 år gamle Gianluca Mager fra Italia, rangert nummer 91 i verden.

Ruud møtte italieneren for første gang i Rio i fjor, i en kamp som endte med tap, men nordmannen kom rett fra en hektisk uke i Buenos Aires hvor han vant sin første ATP tittel i karrieren.

Ruud fikk revansjert fjorårets tap til Gianluca Mager (bildet). Foto: Shutterstock

Gruskontroll

Arrangøren i Marbella hadde valgt å over-prioritere sine spanske spillere og flyttet Ruud-kampen til en perifer bane uten TV dekning slik at de fleste nordmenn ikke fikk sett kampen.

Det ble likevel en kjapp affære i Marbella på torsdag. Ruud trengte et åpnings-game for å kalibrere spillet sitt – og når det var gjort gikk kampen i en retning – uten omveier. To brudd i det første settet og to i det andre, i tillegg til en haug med break-baller, var nok til å sikre seieren med settsifre 6-3, 6-2 på 69 minutter.

Veteran eller tenåring

I neste runde, som er kvartfinalen, møter Ruud vinneren av oppgjøret mellom den 39 år gamle veteranen Feliciano Lopez (ATP 64) og den 17 år gamle wildcard-spilleren Carlos Alcaraz (ATP 133), begge spanjoler.

Etter Fabio Fognini røk ut av turneringen tidligere på dagen, er nå Jaume Munar (ATP 95) den høyeste rangerte spilleren Ruud kan møte i en eventuell semifinale. I finalen er første seed Pablo Carreno Busta (ATP 15) den største favoritten.

Det vil si at Ruud må slå to lavere rangerte spillere for å nå finalen i Marbella.

Milepæler tross skadeproblemer

Torsdagens kamp i Marbella var Ruud sin åttende tenniskamp så langt i 2021. Mage, rygg og håndledd problemer har redusert antall turneringer nordmannen har kunnet deltatt i, men Norges tennis-komet har likevel rukket å oppnå to nye milepæler i år; ny beste-rangering (24) og ny Grand Slam rekord (runde 4).

Den viktigste delen av sesongen for Ruud er den som startet nå – den europeiske grus-sesongen. I Marbella er Ruud kandidat til tittelen. Uken etterpå spiller han i Monte Carlo, den første av tre Masters-turneringer på grus, før sesongens klimaks – French Open, som ifølge den franske avisen L’Equipe, blir utsatt en uke med start 30.mai.

Borg og Rune ute

Det danske supertalentet Holger Rune fikk wildcard til Marbella, men tapte 1-2 til Soonwoo Kwoon i første runde. Leo, sønn av Björn Borg fikk wildcard til kvalifiseringen, men kom ikke forbi første kval-runde.

Kvartfinalen i Marbella mellom Ruud og Lopez/Alcaraz går på fredag. Klokkeslett for kampen publiseres på Tennis-Norge.com sine bulletin-nyheter straks kampprogrammet er satt.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Finalen er satt i New York

Finalen er satt i New York

Det blir en reprise av 2021 finalen i US Open etter Daniil Medvedev gjorde ‘Det Umulige’ natt til lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv