Her har Ruud akkurat sikret seg en plass i semifinalen av Monte Carlo Masters. Foto: Discovery+

Eventyret forsetter i Monaco

av | 16 april, 2021 - 15:31 | Casper Ruud

Casper Ruud slo ut regjerende mester i Monte Carlo - nå venter sannsynligvis Rafael Nadal i semifinalen.

Casper Ruud – Fabio Fognini: 2-0 (6-4, 6-3)

Før fredagens kvartfinale i Monte Carlo Masters var den interne stillingen mellom Casper Ruud og Fabio Fognini 2-0 til nordmannen – og det til tross for at Fognini alltid har vært høyere rangert enn Ruud.

I Monte Carlo er Fognini (ATP 18) på papiret fortsatt bedre, men nordmannen var likevel klar forhåndsfavoritt blant bookmakerne – og det med god grunn. På sin vei til kvartfinalen hadde nordmannen allerede slått ut to høyere rangerte spillere – Diego Schwartzman (ATP 9) og Pablo Carreno Busta (ATP 12).

I løpet av en time og 38 minutter spilte Ruud nok en mesterlig kamp hvor han brukte alle sine våpen til å slå den regjerende mesteren Fabio Fognini ut av Monte Carlo Masters.

Stoisk ro av Ruud

Kampen startet jevnt der begge spillerne måtte kjempe hardt for å holde serve. Ruud fikk en tidlig bruddmulighet, men Fognini hentet seg inn på mesterlig vis med å variere på spillerytmen.

På 2-2 overlevde nordmannen et viktig serve-game etter å ha reddet fire break-baller med å holde stoisk ro under press. Den neste break-ballen kom ikke før Fognini skulle serve på 4-5 for å holde seg inne i settet – noe som gav Ruud en settball.

Nordmannen lot ikke sjansen gå i fra seg og sendte ballen utakbart ned på utsiden av grunnlinjen. 1-0 til Ruud.

Italiensk frustrasjon

Ruud fulgte opp med å bryte Fognini i starten av det andre settet og tok ledelsen 2-0 i games. Da kom den mørke siden av Fognini frem. Italieneren surmulte med seg selv før han smelte av gårde en ball i sinne, noe som endte i en advarsel fra dommeren.

Ruud fikk tre nye sjanser til å dobbel-bryte opp til 4-0, men italieneren overlevde og kvitterte med å selv bryte tilbake. Etter en periode der Ruud så ut til å punktere kampen, var spillerne plutselig tilbake på serve på 3-3 i det andre settet.

En frustrert Fognini har nettopp pådratt seg en advarsel for sinneutbrudd. Foto: Discovery+

Fognini fikk summet seg og spilte igjen disiplinert. På stillingen 3-4 ledet han komfortabelt 40-0, men rotet det, slapp Ruud tilbake i gamet og serverte i tillegg en breakball til Ruud som tok vare på muligheten og brøt opp til 5-3. Nordmannen kunne nå serve inn kampen.

Og til tross for et litt nervøst game hvor han gav Fognini en mulighet til å komme ajour i settet, sviktet ikke Ruud når han fikk den første matchballen. Nordmannen servet inn 6-3 og kampen 2-0 med settsifre 6-4, 6-3.

Ruud er nå klar for sin andre Masters-semifinale. Første gang var mot Djokovic i Roma. nå kan det bli Nadal i Monaco.

Fognini og Ruud takker for kampen. Foto: Discovery+

Venter på Rafa

I semifinalen på lørdag venter vinneren av kvartfinalen mellom Andrey Rublev og Rafael Nadal, en kamp som startet like etter Ruud og Fognini var ferdig. Nadal er naturligvis storfavoritten, men Rublev har viljen og våpnene til å sjokkere. Vi skal ikke lengre tilbake enn til Roma i fjor da Schwartzman overasket og slo Nadal i kvartfinalen.

Men la oss for all del håpe at vi omsider får et etterlengtet møtet mellom klodens beste grus-spiller, vinner av 13 French Open, 20 Grand Slams, 35 Masters og et OL gull – Kongen av Grus – og vår mann Casper Ruud, som har gått i lære hos Nadal og samtidig utviklet et vennskap med legenden som innebærer rollen som Kongens prefererte sparringspartner.

Men først må Nadal slå en blodheit Andrey Rublev.

Oppdatert kl 20:18 – Andrey Rublev slo Rafael Nadal 2-1 (6-2, 4-6, 6-2) og blir dermed Ruuds motstander i lørdagens semifinale.

Den siste av De Tre Store

Koreografien av Ruuds møter med De Tre Store vil i så fall være perfekt. Først traff han Roger Federer i French Open i 2019 og sikret en erfaring med den eldste av legendene før han legger opp. Så fikk han brynet seg på verdensener Novak Djokovic i nordmannens til da største tenniskamp – semifinalen av Roma Masters i fjor.

At Nadal skal bli den siste av De Tre Store Ruud møter, med tanke på at de to faktisk har et pågående vennskap og mentorforhold – er bare passende. Ingen, absolutt ingen, kan forvente at Ruud skal slå Nadal, men det er greit å ha i bakhodet det Ruud fortalte Eurosport for noen uker tilbake – at han spilte jevnt med Kongen da de trente sammen på Mallorca.

Team Ruud kunne juble for nok en sterk seier i Monte Carlo. Foto: Discovery+

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv