Roger Federer slo Daniel Evans i comebacket. Foto: Shutterstock.

Roger Federer er tilbake

av | 10 mars, 2021 - 18:37 | Internasjonalt

Etter 14 måneders skadefravær var omsider den sveitsiske legenden tilbake på tennisbanen på onsdag.

Roger Federer – Daniel Evans: 2-1 (7-6 (10-8), 3-6, 7-5)

Forrige gang Roger Federer deltok i en ATP turnering var i Australian Open i januar i fjor. Siden da har sveitseren vært ute med kneskade, og til tross for at han blir 40 år i august, er legenden fra Basel fortsatt ikke klar til å ta ut pensjon.

Onsdag kveld debuterte han i Qatar ExxonMobil Open i Doha, en ATP 250 hvor Federer som andre seed møtte Daniel Evans (ATP 28) fra Storbritannia i runde to, etter å hatt bye i første runde.

Kampen ble et lyspunkt både for Federer fans og nøytrale tilskuere som fikk se en jevn kamp som inneholdt mye god gammel Federer-magi. Sveitseren fikk ingen enkel comeback og måtte hente frem flere av sine gamle kunster for å slå en Evans som er i sitt livs form om dagen.

Gode gamle Federer

Det første settet gikk til tie-break hvor Federer kom seirende ut med 10-8. I det andre settet ble sveitseren sliten, nivået falt litt, noe Evans utnyttet og brøt serven til Federer og kunne til slutt serve inn settet 6-3.

I det avgjørende tredje settet kom Federer tilbake. Serve-essene satt som perler på en snor, han jaget fremme ved nettet og leverte flere ‘federeske’ passeringer. Evans slet med å henge med, men klarte å redde den første matchballen.

Presset ble etter hvert for stort for Evans og Federer brøt til 7-5 og sikret seieren i comebacket.

I neste runde som er kvartfinalen møter han Nikoloz Basilashvili (ATP 42).

Første seed i Qatar er Dominic Thiem.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv