Torsdagens kamp i Acapulco ble en jevn affære. Foto: Shutterstock.

Knepen seier for rygg-plaget Ruud

av | 18 mars, 2021 - 05:10 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud snudde 0-1 til 2-1 i runde to av Mexico Open.

Casper Ruud – Tallon Griekspoor: 2-1 (4-6, 6-3, 7-6(7-3))

Casper Ruuds motstander i runde to av ATP 500 turneringen Mexico Open, kvalifiseringsspilleren Tallon Griekspoor fra Nederland, rangert nummer 154 i verden – ble en tøff nøtt å knekke for vår norske tennisstjerne.

Nederlenderen spilte langt over sitt ranking nivå samtidig som Ruud ikke fikk stabilisert spillet sitt på et komfortabelt nivå. Griekspoor utnyttet den første breakballen han fikk i det første settet og kunne til slutt serve inn 6-4.

Men som så ofte før, kom Ruud tilbake og vant et jevnt andre sett etter å ha brutt nederlenderen tidlig.

På stillingen 1-1 i sett så det skummelt ut for Ruud som måtte ha en medisinsk time-out pga ryggplager. Nordmannen kunne heldigvis fortsette og det tredje settet gikk til tie-break uten at en eneste breakball hadde meldt seg.

Det var likevel Griekspoor som var farligst i det avgjørende settet, men Ruud hentet seg inn igjen hver gang han var i trøbbel.

Kanskje litt mot spillets gang var det Ruud som trakk det lengste strået i tie-breaket og sikret seier og avansement til kvartfinale med tie-break seier 7-3.

Alexander Zverev

Alexander Zverev sliter med personlige problemer om dagen. Foto: Shutterstock.

I kvartfinalen venter andre seed og nummer syv i verden Alexander Zverev. De to spillerne har aldri tidligere møttes på tennisbanen. Dersom Ruud skulle vinne den kampen vil han sette ny personlig rekord. Fra før av var det Matteo Berrettini, rangert som nummer 8, som var den beste spilleren Ruud hadde slått.

Zverev var for 3 år siden den største profilen av den kommende generasjonen. Hans første store øyeblikk som da han slo Djokovic i finalen av Roma Masters. Siden det har han plusset på med flere Masters-titler og et ATP Finals mesterskap.

Det er for så vidt lenge siden Zverev presterte noe stort på tennisbanen, bortsett fra å ta seg til finalen av den korona-utvannede US Open i fjor.

Mangelen på resultater kan ha sammenheng med at tyskeren har slitt med mye utenomsportslig press det siste året. Tidligere kjærester har anklaget han for å ha vært voldelig og har lagt ut flere bilder om dette på sosiale medier.

Han siste ekskjæreste har annonsert at hun er gravid med hans barn, men ønsker ikke at Zverev skal ha noe med barnet å gjøre.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Finalen er satt i New York

Finalen er satt i New York

Det blir en reprise av 2021 finalen i US Open etter Daniil Medvedev gjorde ‘Det Umulige’ natt til lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv