Casper Ruud forsetter å sette nye rekorder i Melbourne. Foto: Shutterstock.

Videre til fjerde runde i Australian Open

av | 13 februar, 2021 - 04:51 | Australian Open, Casper Ruud, Internasjonalt

Tangerte farens Grand Slam rekord etter solid spill mot nummer 85 i verden.

Casper Ruud – Radu Albot: 3-1 (6-1, 5-7, 6-4, 6-4)

Casper Ruud slo Radu Albot 3-1 i tredje runde av Australian Open og er for første gang videre til fjerde runde i en Grand Slam.

Dermed tangerer den unge Snarøya-mannen farens – og Norges, beste Grand Slam resultat. Det stammer fra Australian Open i 1997 da pappa Christian røk ut i fjerde runde mot Goran Ivanisevic.

Radu Albot (ATP 85) fra Moldova. Foto: Wikipedia.

Solid og strukturert

Det første settet var en fest-forestilling sett med norske øyne. Ruud var overlegen sin motstander fra Moldova som han holdt på avstand med å spille feilfritt. Første-serven satt som et skudd, forehanden fungerte og nordmannen stod bra i de lange duellene.

Ruud brukte 28 minutter til å vinne det første settet 6-1.

Motstanderen fra Moldova hevet spillet sitt betraktelig i det andre settet og Ruud måtte kjempe hardere for å holde serven. Da Ruud skulle serve på 5-6 rotet han det til for seg selv og med sett-seier 7-5 utlignet Albot til 1-1.

Fikk momentum

Ruud fikk et tidlig brudd i det tredje settet, men gav det umiddelbart tilbake i neste game. Nordmannen fikk etter hvert nytt momentum i kampen og tok ledelsen med et nytt serve-brudd på stillingen 3-3. En feilfri Ruud avgjorde settet med hamre inn et blankt serve-game til 6-4 og ledet nå 2-1.

Momentumet forstsatte for Ruud som jobbet seg frem til seks break-baller før han brøt motstanderens serve i åpnings-gamet av det fjerde settet.

Nordmannen gav ikke fra seg et eneste serve-game og var på stø kurs mot seier da han allerede på 5-3 fikk smake på en matchball i motstanderens serve. Nordmannen misset den første sjansen, men tok selv ansvar i neste game og servet inn settet til 6-4 og seieren 3-1 (6-1, 5-7, 6-4, 6-4).

Game-set-match til nordmannen som fortsetter å sette personlige rekorder i Melbourne.

Mest sannsynlig Andrey Rublev i neste

I fjerde runde venter vinneren av kampen mellom nummer åtte i verden Andrey Rublev og 39 år gamle Feliciano Lopez (ATP 65). Den kampen startet i det Ruud-kampen var over.

Russiske Rublev har spilt seg inn i Topp 10 i verden etter et knallsterkt 2020 hvor han vant fem ATP titler – og superformen bare fortsetter. Uken før Australian Open gikk han ubeseiret gjennom ATP Cup og kunne løfte trofeet sammen med sine russiske landslagskamerater.

Nummer åtte i verden Andrey Rublev kan bli Ruuds motstander i fjerde runde. Foto: Shutterstock.

Ruud har tapt alle tidligere oppgjør mot Rublev, senest i semifinalen av Hamburg Open hvor russeren til slutt gikk hele veien og tok tittelen.

Men kanskje begynner russeren å bli sliten – og kanskje har Ruud en av sine beste dager på jobben.

Ruud er ikke sjanseløs.

Oppdatert 07:24: Andrey Rublev vant kampen 3-0 og blir Ruuds motstander i runde fire. Den kampen går natt til mandag/mandag morgen norsk tid.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv