Alexander Zverev og Tyskland avanserte til semifinalen av ATP Cup etter å ha slått Serbia og Canada i gruppespillet. Foto: Shutterstock.

Tyskland sendte regjerende mester ut av ATP Cup

av | 5 februar, 2021 - 12:32 | Internasjonalt

Novak Djokovic og Team Serbia klarte ikke å forsvare tittelen.

Til tross for at verdensener Novak Djokovic slo Alexander Zverev i gruppespillet, tapte lagkamerat Dusan Lajovic til Jan-Lennard Struff og dermed var Team Serbia avhengig av å vinne den siste double-kampen mot Tyskland for å avansere til semifinalen.

Tyskland kunne stille med sine to beste spillere, Alexander Zverev og Jan-Lennard Struff, mens Serbia var plaget med skader, noe som førte til at Djokovic måtte ta med seg Serbias dårligste spiller, Nikola Cacic, inn i det avgjørende oppgjøret

Det holdt ikke mot det tyske makt-paret som til slutt vant det avgjørende match-tiebreaket 10-7.

Med 2-1 totalt mot Serbia og gruppeseier over Canada tidligere i uken avanserte Tyskland videre til semifinalen.

De tre andre semifinalistene er Italia, Russland og Spania. Spanjolene vant gruppen sin uten at deres superstjerne Rafael Nadal spilte en eneste kamp grunnet ryggplager.

Djokovic likevel kongen i Melbourne

Gruskongen, som spanjolen er mest kjent som, skal likevel være i form til Australian Open som starter på mandag. Nadal, som i fjor tangerte Roger Federer sin rekord på 20 Grand Slam titler, har kun vunnet Australian Open en gang – tilbake i 2009.

Novak Djokovic er kongen i Melbourne. Den regjerende mesteren har vunnet turneringen åtte ganger. Roger Federer som valgte å utsette comebacket sitt til etter Australian Open, har vunnet turneringen seks ganger.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv