Turneringsdirektør for Australian Open Craig Tiley sier i en pressekonferanse at smitteutbruddet er håndterbart. Foto: Shutterstock/Wikipedia

Smitteutbruddet i Melbourne: – Alt skal gå videre som planlagt fra fredag

av | 4 februar, 2021 - 07:24 | Australian Open, Internasjonalt

Sjefen for det australske tennisforbundet og turneringsdirektør for Australian Open, Craig Tiley, sier i en pressekonferanse på torsdag at spillet gjenopptas på fredag og at Australian Open starter som planlagt på mandag.

Etter at det ble påvist korona på en tidligere ansatt ved et av de tre karantene-hotellene i Melbourne på onsdag, ble det umiddelbart besluttet å suspendere alt spill på torsdag.

500-600 spillere og støtteapparat, inkludert Team Ruud som oppholdt seg på det aktuelle hotellet i perioden hvor den smittede jobbet, må nå rett i isolasjon og testes på nytt

Tidlig torsdag morgen norsk tid, holdt sjefen for det australske tennisforbundet Craig Tiley en pressekonferanse hvor han opplyste at planen er at spillet gjenopptas på fredag og at alt skal gå som tidligere planlagt.

Det inkluderer at Australian Open starter på mandag. Samtidig er det forventet noe regn i de nærmeste dagene i Melbourne, noe som gjør situasjonen enda vanskeligere. Tennisanlegget Melbourne Park har tre stadioner med uttrekkbart tak, men det er nå totalt seks pågående turneringer som skal avsluttes til søndag og arrangørene er allerede en dag på etterskudd.

Du kan se hele pressekonferansen med Tiley ved å trykke på denne linken .

Frustrerte innbyggere og politisk press

Tross Craig Tiley sin optimisme og de ekstraordinære tiltakene han har igangsatt, er det til syvende og sist de australske myndighetene som vil avgjøre den videre skjebnen til Australian Open. Det vil igjen avhenge av resultatene fra testingen som nå pågår.

Igår utalte Guvernøren i Victoria at dersom det viser seg at smitteutbruddet inkluderer den nye britiske mutasjonen, som er en mer aggressiv og smittbar variasjon, så ‘står vi ovenfor et verre 2021 enn det 2020 var’.

Avisene og sosiale medier i delstaten Victoria var i går preget av frustrerte australske innbyggere som har gjennomgått et strengt korona-regime det siste året, noe som har ført til at Australia har blitt tilnærmet fri for coronaviruset.

Nå frykter mange at dette er starten på en periode med nye strenge tiltak. Det er – eller var, planlagt at opptil 30.000 besøkende kunne slippe inn på Melbourne Park hver dag under Australian Open.

Australian Open var en varslet katastrofe, skriver en frustrert bruker på Twitter.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv