Stan Wawrinka er første seed i Murray River Open. Foto: Shutterstock.

Trekningen til Murray River Open er ute

av | 30 januar, 2021 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud møter et sterkt startfelt i årets første turnering.

På mandag starter ATP 250 turneringen Murray River Open hvor Casper Ruud er femte seedet.

De åtte høyeste rangerte spillerne mottar bye i første runde og spiller sin første kamp i runde to. For Ruud betyr det at hans første motstander blir vinneren av Jiri Vesely (ATP 69) og Frederico Ferreira Silva (ATP 182).

Dersom favorittene på Ruud sin side av tablået avanserer videre vil nordmannen så møte Lorenzo Sonego (ATP 34) i runde tre, Felix Auger-Aliassime (ATP 21) i kvartfinalen og Grigor Dimitrov (ATP 19) i semifinalen.

Første seedet i turneringen er Stan ‘The Man’ Wawrinka (ATP 18). Den australske urokråka Nick Kyrgios (ATP 47) deltar også. Ruud kan kun møte Wawrinka eller Kyrgios i en eventuell finale.

Showmannen Nick Kyrgios deltar i Murray River Open. Foto: Shutterstock.

Rett fra karantene til turnering

Oppkjøringen til den utsatte Australian Open som starter 8.februar har vært preget av korona-kaos og provisoriske løsninger for arrangørene i Melbourne.

De aller fleste spillerne, hundrevis til sammen, slapp ut av 14 dagers karantene på fredag og arrangøren har sørget for at alle skal få en uke med kamptrening før Australian Open starter uken etterpå. Det innebærer at de to ATP 250 turneringene har blitt utvidet fra 32 til 56 spillere siden det ikke er tid til å gjennomføre kvalifiseringsspill.

I siste liten byttet arrangøren om navnene på de to ATP 250 turneringene som starter på mandag. Great Ocean Road Open ble dermed hetende Murray River Open og vice versa. Førstnevnte er også utgave nummer to av fjorårets Adelaide-turnering hvor Andrey Rublev vant.

Til sammen skal det spilles seks turneringer i neste uke: To ATP 250, ATP Cup og tre WTA 500.

Nordisk tilstedeværelse

I tillegg til Casper Ruud skal også det svenske brødreparet Elias og Mikael Ymer delta i Murray River Open. Storebror Elias (ATP 204) kvalifiserte seg inn til Australian Open ved å vinne tre kval-kamper i Doha for noen uker siden. På reisen til Melbourne var svensken uheldig nok til å være på samme fly hvor det ble påvist smitte ved ankomst. Som en konsekvens har svensken sammen med ca. 70 andre spillere sittet i total isolasjon på hotellrommet de siste 14 dagene, uten mulighet for å trene.

Også Finland er representert i Murray River Open hvor Ruud sin sparringspartner Emil Ruusuvuori (ATP 86) er inne på tablået.

Murray River, som har gitt navnet til turneringen, er Australias lengste elv og strekker seg over 2.500 kilometer.

Den tidligere verdenseneren Andy Murray (ATP 123) har tapt finalen av Australian Open hele fem ganger, fire ganger til Novak Djokovic og en gang til Roger Federer. Skotten mottok wildcard til årets turnering, men fikk påvist korona kort tid før avreise til Melbourne, noe som gjorde det umulig å delta med det strenge smittevern-regimet i Australia.

River Murray er Australias lengste elv på hele 2.508 km. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Busta vant Andalucia Open

Busta vant Andalucia Open

Første seed og hjemmefavoritt Pablo Carreno Busta stod alene igjen på grusen i Marbella – se hvem andre som tok titler denne uken.

Rystet av tenåring i Marbella

Rystet av tenåring i Marbella

Casper Ruud møtte sin overmann i Andalucia Open – 17 åringen Carlos Alcaraz demonstrerte hvorfor han er dubbet den nye Nadal.

Gruskontroll i Marbella

Gruskontroll i Marbella

Årets første grus-seier er i boks for Casper Ruud som nå er favoritt til å nå finalen i Andalucia Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv