I løpet av de neste dagene ankommer 1200 spillere, støtteapparat og funksjonærer Melbourne Park. Foto: Shutterstock.

2021 sesongen er i gang – Casper Ruud er fit for fight

av | 13 januar, 2021 - 18:39 | Casper Ruud, Internasjonalt

Oppvarmingen er unnagjort - nå setter tenniseliten kursen mot Melbourne hvor verdens strengeste korona-regime venter.

Alex De Minaur (ATP 23) fra Australia ble på onsdag årets første ATP mester da han vant Antalya Open etter en finale som kun varte i 7 minutter. 21 åringen ledet 2-0 i det første settet da motstander Alexander Bublik fra Kazakhstan måtte trekke seg pga en ankelskade han pådro seg i semifinalen dagen før.

Tittelen i Tyrkia er Alex De Minaur sin fjerde i karrieren.

Onsdag kveld kl 21 norsk tid skal Sebastian Korda (ATP 119) og Hubert Hurkacz (ATP 35) spille om årets andre ATP tittel i Delray Beach, Florida. 20 år gamle Sebastian Korda er kjent som sønnen til Petr Korda, tsjekkeren som i 1998 vant Australian Open. 20 år senere, i 2018, vant sønnen Australian Open for juniorer.

Sebastian Korda, rangert nummer 119 i verden, har dermed sjanse til å vinne sin første ATP tittel i karrieren. Polske Hubert Hurkacz har allerede en tittel i sitt navn, fra Winston Salem i 2019.

Casper Ruud: – Føler meg klar

I tillegg til to finaler på onsdag, spilles også alle kvalfinalene til Australian Open, som i år er lagt til Dubai og Doha. Storebror Elias Ymer fra Sverige sikret seg billett til årets første Grand Slam etter at han slo Taro Daniel i finalen. Fra før er lillebror Mikael Ymer direktekvalifisert.

En som ikke var avhengig av kvalifiseringsspill til Australian Open er nummer 27 i verden Casper Ruud. Nordmannen har tilbrakt den siste uken på treningsleir i Dubai før han sammen med teamet reiser til Melbourne om noen dager.

I et intervju med Eurosport forteller nordmannen om sesongoppstarten som venter i Australia.

– Formen er bra. Jeg tror alle gleder seg til å komme i gang med turneringen. Først og fremst til å reise ned dit. Det er en lang reise, men det er også starten på en ny sesong og ett nytt år. Jeg føler meg klar, sier Ruud.

Inn i boblen

15 charterfly skal frakte 1200 spillere, støtteapparat og funksjonærer til Melbourne i løpet av de kommende dagene. Ved ankomst venter det som myndighetene i delstaten Victoria omtaler som ‘det strengeste korona-regimet i verden’.

Fra flyplassen spres de tilreisende på tre hoteller hvor 14 dagers karantene venter.

Etter to dagers isolasjon kan spilleren og en nominert støtteperson forlate hotellet for å trene opptil fem timer per dag, forutsatt at de har testet negativt på Covid-19.

Hotellene blir patruljert av egne Corona-betjenter som skal sørge for at alle retningslinjer til enhver tid blir etterfulgt. Brudd på reglene kan ende med straffeforfølgelse og/eller utestengelse.

Først ATP 250 – så Australian Open

Når karanteneperioden er over skal Ruud spille en ATP 250 turnering som går uken før Australian Open starter 8. februar.

Slik det ser ut nå vil Casper Ruud beholde rankingen sin som nummer 27 i det tablået til Australian Open settes opp. To høyere rangerte spillere har allerede trukket seg; Roger Federer og John Isner.

Det vil si at dersom nok en høyere rangert spiller heller ikke deltar, vil Ruud bli 24 seed eller høyere, noe som betyr at han i en eventuell tredje runde vil/kan møte en motstander som er seedet mellom 9 og 16 istedenfor 1 til 8.

Det kan bli en avgjørende faktor for at Norges tenniskomet skal sette ny personlig rekord i Grand Slam sammenheng. Fra før av har han tre ganger kommet til tredje runde; French Open (2019, 2020) og US Open (2020).

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv