Novak Djokovic, Rafael Nadal, Daniil Medvedev og Dominic Thiem er klare for semifinaler i ATP Finals. Foto: Shutterstock.

Perfekt helg i London

av | 20 november, 2020 - 17:22 | Internasjonalt

De fire beste i verden kvalifiserte seg videre til semifinaler i ATP Finals.

Fredag ettermiddag gjenstår det fortsatt en gruppekamp mellom Daniil Medvedev og nykommer Diego Schwartzman i ATP Finals, men etter at Novak Djokovic tidligere på dagen slo Alexander Zverev er semifinalene allerede klare.

Lørdagens semifinaler:

  • Rafael Nadal – Daniil Medvedev
  • Novak Djokovic – Dominic Thiem

Av de fire semifinalistene er det kun russiske Medvedev som (foreløpig) har muligheten til å få full pott – som betyr 1500 ATP poeng og halvannen million dollar. De tre andre har alle tapt en gruppekamp hver og vil med seier ‘kun’ få 1300 poeng.

ATP-Finals tittelen veier dermed lavere enn en Grand Slam (2000), men høyere enn Masters (1000). Poengene satt til side – prestisjen og skryteretten av å kunne bli den beste av de beste gjør sluttspillmesterskapet ekstra spesielt.

Next-Gen ATP Finals

Sluttspill-mesterskapet har blitt arrangert hvert år siden debuten i Tokyo i 1970 hvor Stan Smith slo Rod Laver i finalen. Turneringen har siden gått under ulike navn: Grand Prix Masters, ATP Tour World Championschips, Tennis Masters Cup, ATP World Tour Finals – og fra og med 2017 – ATP Finals.

Samme år opprettet ATP lillebror-turneringen Nex-Gen Finals som skulle være et tilsvarende sluttspill-mesterskap for de på 21 år og yngre, men uten å tildele ATP-poeng. Casper Ruud kvalifiserte seg og deltok i fjor uten at han avanserte ut av gruppespillet.

Litt spesielt for storebror ATP Finals er at den de siste to årene er blitt vunnet av en yngre spiller som samtidig kvalifiserte, men stod over Next-Gen Finals. Alexander Zverev gjorde det i 2018 og Stefanos Tsitsipas i fjor.

Legendene, Bjørnen og Prinsen

Det spørs om den nye generasjonen får like mye spillerom i år. Rafael Nadal lukter på muligheten til vinne sin første tittel i London og perfeksjonere merittlisten sin. Novak Djokovic er nok bare passe fornøyd med en Grand Slam og to Masters-titler i korona-året 2020. Etter at Rafael Nadal tangerte Roger Federer sin rekord på 20 Grand Slams i forrige måned, er nok serberen sulten på å tangere Roger Federer sin rekord på seks sluttspill-mesterskap.

Imellomtiden har den russiske bjørnen Daniil Medvedev kommet ut av hiet sitt på nytt. Etter en forholdsvis laber 2020-innsats er dvalen over for russeren som for to uker siden vant Paris Masters og er foreløpig den eneste ubeseirede i London. Medvedev er nok svært sulten på å gå i vinterdvale med et ATP Finals-trofe.

Også er det Dominic Thiem. Østerrikeren er den eneste i den nye generasjonen som kan skilte med en Grand Slam. Prinsen av Grus er også en adelsmann på hardcourt og kan slå absolutt alle. På tirsdag slo han Nadal 2-0 i en forrykende kamp som holdt et absolutt toppnivå. Gruppe-tapet mot Andrey Rublev på torsdag kan ha vært en hvilepause – Thiem var allerede sikret avansement.

Det blir en spennende helg i London. Kampene kan sees på Eurosport og Dplay.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv