Fortsatt mye usikkerhet rundt tennis-sesongen 2021. Foto: Shutterstock.

Nye justeringer på ATP ranking-systemet

av | 26 november, 2020 - 15:46 | Internasjonalt

Antall gjeldende turneringer utvides fra 18 til 19.

Fra før av er opptjeningsperioden blitt utvidet fra 12 til 24 måneder, noe som i praksis betyr at spillernes ranking har blitt frosset under korona-perioden.

Nå gjør ATP nye justeringer for hvordan rankingen skal beregnes for 2021-sesongen. Endringene inkluderer:

  • Antall tellende turneringer utvides fra 18 til 19
  • ATP Cup blir ikke lenger en egen tellende turnering som ATP Finals. Det betyr at Casper Ruud mister ranking-fordelen av å ha deltatt i ATP Cup.

De privilegerte åtte som deltar i ATP Finals vil få den som den 20. tellende turneringen. Åtte Masters-turneringer og de fire Grand Slam-turneringene forblir obligatoriske, noe som vil si at en spiller ikke kan bytte ut scoren med et bedre resultat fra en lavere rangert turnering.

Uavklart 2021

Idet november nærmer seg slutten er det fortsatt mye usikkerhet knyttet til 2021 sesongen. Uten en foreløpig bekreftelse, er det sterke signaler som tyder på at Australian Open flyttes fra 18.januar til 1.februar.

Australias krav om 14 dagers ‘hard’ karantene betyr at spillerne ikke vil få mulighet til å kunne trene i karantene-perioden, noe som har skapt sterke reaksjoner blant spillerne.

Forhandlingene mellom tennis-organisasjonene og delstatsmyndighetene i Victoria fortsetter og en avklaring forventes fortløpende. Det inkluderer ATP Cup som etter planen skulle gå av stabelen i starten av januar, men forventes nå å bli kansellert.

Kilder: ATP

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv