Diego Schwartzman beseiret Prinsen av Grus i Paris. På fredag møter han Kong Rafael Nadal i semifinalen. Foto: Shutterstock.

Prinsen har falt – Kongen under press

av | 7 oktober, 2020 - 01:38 | French Open, Internasjonalt

French Open dag 10: Diego Schwartzman slo Dominic Thiem i en dramatisk fem-setter.

Tirsdagens høydepunkt i Paris var kvartfinalen mellom Diego Schwartzman og Dominic Thiem. Det skulle ta fem timer, fem sett og tre tiebreaks før argentinske Schwartzman kunne juble etter å ha vunnet maraton-kampen.

Hendelsesforløpet

Dramatikken kan oppsummeres følgende: Schwartzman vant det første settet på tiebreak før Thiem utlignet til 1-1 i det andre. Det tredje settet inneholdt åtte servebrudd og en settball til Schwartzman før settet gikk til tiebreak hvor Thiem kom seirende ut med 8-6.

På 2-1 til Thiem var presset tilbake på Schwartzman som ble brutt tidlig i det fjerde settet før han dobbel-brøt tilbake og skaffet seg tre settballer på egen serve. Argentineren misset alle sjansene sine, Thiem brøt tilbake til 5-5 og et nytt tiebreak stod for tur.

Minibreakene haglet frem og tilbake før Schwartzman kom i mål på 7-5 og et avgjørende femte sett skulle avgjøre hvem som skulle gå til semifinale.

Den regjerende US Open mesteren og Prinsen av Grus mistet litt av intensiteten i det avgjørende settet, og det var nok til at en Schwartzman i superform overtok kommandoen og brøt Thiem først en gang til 4-2, før han brøt på ny til 6-2 da Thiem skulle serve for å holde seg inne i kampen.

Etter fem timer og åtte minutter vant Schwartzman velfortjent kampen 7-6 (7-1), 5-7, 6-7 (6-8), 7-6 (7-5), 6-2.

Nytt møte med Nadal

Schwartzman-Thiem kampen forskjøv spilleprogrammet i Paris og den siste kvartfinalen mellom Rafael Nadal og 19 år gamle Jannik Sinner kom ikke i gang før nærmere 22:30.

Kongen av Grus og Regent i Paris fikk ingen lett oppgave mot fjorårets Next Gen Finals vinner som var nær å stjele turneringens første sett fra spanjolen.

I det første settet brøt tenåringen fra Italia spanjolen til 6-5 og kunne serve inn settet, men Kongen sa nei – brøt tilbake, tok settet til tiebreak og gikk seirende ut 7-4.

Jannik Sinner, rangert nummer 75 i verden da turneringen startet – ble en tøff nøtt å knekke også i det andre settet for gruskongen. Igjen var det den italienske tenåringen som brøt først – og nok en gang ble bruddet kontret umiddelbart fra Nadal som til tider virket sjokkskadet over nivået på motstanderen.

Nadal, som før kampen hadde en French Open statistikk på 97 seire og 2 tap – tillot ikke lenger at unggutten utfordret han. Et nytt servebrudd sørget for at han kunne serve inn det andre settet 6-4.

På 2-0 så Nadal seg ikke tilbake og Kongen var tilbake til sitt sedvanlige selv der han brøt Sinner tre ganger og tok det tredje settet 6-1. Spanjolen har fortsatt ikke avgitt et sett i turneringen.

Det betyr at Rafael Nadal møter Diego Schwartzman i semifinalen. For to uker siden møttes de to i kvartfinalen i Roma hvor Schwartzman sjokkerte tennisverden med å slå spanjolen på grusen. Resultatet var nok til å etablere den bitte lille tvilen: Er det mulig å slå Kongen av Grus i årets French Open ?

Ny kvinne-bombe

Elina Svitolina (WTA 5) var den høyest rangerte gjenværende kvinnen i årets French Open. På tirsdag tapte hun kvartfinalen i strake sett til nummer 131 i verden – Nadia Podoroska fra Argentina.

Iga Swiatek (WTA 53) fra Polen er i semifinalen etter at hun slo Martina Trevisan 6-3, 6-1.

Den utsatte fjerde-runde kampen mellom Danielle Collins og Ons Jabeur ble også spilt på mandag. Amerikanske Collins vant oppgøret 2-1 og møter regjerende Australian Open mester Sofia Kenin i kvartfinalen.

På onsdag spilles de siste kvartfinalene.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv