13 er ikke et ulykkestall for Rafael Nadal. Foto: Shutterstock.

Overlegen Nadal vant French Open

av | 11 oktober, 2020 - 16:34 | French Open, Internasjonalt

Rafael Nadal vant sin 13. tittel i Paris - tangerer Roger Federer sin rekord på utrolige 20 Grand Slams.
Rafael Nadal – Novak Djokovic: 3-0 (6-0, 6-2, 7-5)

Søndagens finale i French Open mellom verdensener Novak Djokovic og gruskonge Rafael Nadal ble aldri et jevnt oppgjør. Istedenfor ble det en maktdemonstrasjon av Kongen av Grus som for trettende gang inntok posisjonen som regent i Paris etter å ha slått Djokovic 3-0.

2 timer og 43 minutter trengte gruskongen på å pulverisere verdenseneren som før finalen ikke hadde tapt en eneste kamp i 2020.

Den kompromissløse stilen til Nadal innebærer at han har vunnet alle syv kampene i årets French Open uten å avgi et eneste sett – ikke engang mot verdens beste spiller.

Syv blanke seire i French Open gir en fasit på 21-0 i sett.

Fra Nadal deltok og vant i sin første French Open i 2005 er kampstatistikken nå 100 seire og 2 tap. De to tapene kom til Robin Söderling i fjerde runde i 2009 og i kvartfinalen i 2015 til Djokovic. Spanjolen har vært i 13 finaler og har like mange titler, en prestasjon som mangler sidestykke i historien. Til og med Federer sine åtte titler i Wimbledon havner i skyggen av prestasjonen til Kongen av Grus.

Perfekt prestasjon

Før søndagens finale hadde Novak Djokovic i praksis et rent rulleblad for 2020 sesongen der han hadde vunnet alle sine kamper, noe som blant annet har resultert i to Masters titler og ATP Cup i januar. Den eneste prikken han hadde på rullebladet kom i US Open hvor han ble diskvalifisert etter han slo en ball i sinne og traff en linjedommer.

Kampen

På søndag satte Nadal standarden fra start med å bryte Djokovic i kampens første game. Vondt ble til verre for verdenseneren som jobbet seg frem til break-points på samtlige av Nadal sine serve-game uten å få uttelling.

Frustrasjonen bet tak i Djokovic som hadde marginene imot seg. 46 minutter hadde passert da Nadal til slutt servet inn det første settet 6-0 – sannsynligvis et av de lengste 6-0 settene i French Opens historie.

Djokovic overlevde tre break-baller i starten av det andre settet, men kunne ikke forhindre gruskongen i å bryte ved neste anledning. 2-1 ble raskt til 5-1 før kongen til slutt servet inn det andre settet 6-2.

I det tredje settet bøt Djokovic spanjolen for første og siste gang i kampen. Bruddet hadde ingen større funksjon enn at Djokovic kom seg ajour i noen minutter før spanjolen brøt for syvende og siste gang opp til 6-5.

Nadal gjorde ingen feil da han skulle serve inn kampen og tittelen. Et korona-redusert publikum på 1000 kunne se Nadal avslutte kampen med et blankt game som ble kronet med et serve-ess på matchball.

13 var ikke et ulykkestall for Rafael Nadal som nå har like mange titler i French Open.

Tangerer Roger Federer

Seieren betyr at Nadal tangerer Roger Federer sin Grand Slam rekord på utrolige 20 titler og setter fyr på debatten om hvem som er den beste tennis-spilleren gjennom tidene. Sveitseren blir 40 neste år, men er ikke ut av dansen helt enda. Han har annonsert deltakelse i neste års Australian Open 2021 og jakten på sitt første OL gull fortsetter på overtid i neste års Tokyo OL.

Djokovic står fortsatt med 17 Grand Slams, men er noen år yngre enn sine rivaler.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv