Casper Ruud slo Marin Cilic i tredje runde av Roma Masters. Foto: Shutterstock.

Slo gigant i Roma

av | 18 september, 2020 - 13:47 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud er klar for sin første kvartfinale i en Masters etter at han slo tidligere US Open vinner Marin Cilic i Roma.

Casper Ruud – Marin Cilic: 2-0 (6-2, 7-6 (8-6))

På fredag var Ruud klar for runde tre av Roma Masters turneringen hvor han møtte Marin Cilic fra Kroatia. Cilic er rangert nummer 40 i verden, seks plasser bak Ruud, men regnes som en gigant på ATP touren.

Kroaten har sluppet seg litt på rankinglistene i det siste, men var senest i 2018 nummer tre i verden. I 2014 vant han US Open i sin første Grand Slam finale. I 2017 tapte han Australian Open og Wimbledon-finalene til Roger Federer.

– Overlegent

Forventningene om et jevnt oppgjør ble raskt satt til side etter at Ruud brøt kroaten og holdt sine første to serve-games helt perfekt. Cilic fant ikke rytmen, slet med sitt hovedvåpen som er serve og kom seg aldri tilbake i settet. Istedenfor brøt Ruud en gang til og tok det første settet 6-2.

For en start, dette så vi ikke helt komme – overlegent med 6-2 på 34 minutter, kommenterte Christer Francke i Eurosport.

– Han har tatt kroaten helt ute av stilen.

Marin Cilic skjerpet seg i det andre settet og holdt Ruud på avstand med serve-esser oppimot 230 km/h. Samtidig holdt Ruud også sine serve-games og settet gikk til tie-break.

Kroaten slet med første-serven sin og Ruud fortsatte sitt stabile høye nivå. Nordmannen vant til slutt tiebreaket 8-6 og kampen i strake sett med settsifrene 6-2, 7-6 (8-6).

Det var en deilig seier, jublet Francke i kommentatorboksen.

Marin Cilic var senest i 2018 nummer tre i verden. På fredag ble han slått av Casper Ruud i Roma. Foto: Shutterstock.

Nye milepæler i Roma

Seieren over Cilic markerer første gang Ruud tar seg til sluttspill-rundene av en Masters turnering. Nordmannen er garantert 180 ranking-poeng og vil klatre til en ny bestenotering ved neste offisielle oppdatering. Samtidig betyr fredagens seier at Ruud nesten er helt garantert å bli blant de 32 seedete spillerne i French Open – en stor fordel som betyr at han slipper å møte noen av de andre 32 beste i de to første rundene.

Neste runde i Roma, som er kvartfinalen, møter nordmannen Matteo Berrettini – italieneren som slo Ruud ut av US Open for to uker siden. Berrettini er nummer åtte i verden og har hardcourt som sitt favorittdekke.

Ruud møter Matteo Berrettini i kvartfinalen i Roma Masters.

Spennende helg i Roma

Både Novak Djokovic og Rafael Nadal spiller i Roma og Ruud er på samme side av tablået som Novak Djokovic. Dersom nordmannen slår Matteo Berrettini i kvartfinalen møter han mest sannsynlig verdensener Novak Djokovic som er en levende legende på ATP Touren med sine foreløpige 17 Grand Slams og 35 Masters titler – i semifinalen.

På andre siden av tablået jobber gruskonge og verdenstoer Rafael Nadal seg mot det som kan bli hans tiende tittel i Roma. Djokovic har vunnet turneringen fire ganger tidligere. Begge har totalt 35 Masters titler i sitt navn. Årets turnering i Roma er utvidet med en dag og finalen spilles på mandag i stedet for søndag.

Kvartfinalen mellom Casper Ruud og Matteo Berrettini starter kl 12:00 på lørdag.

Djokovic og Nadal har vunnet tittelen i Roma 13 ganger til sammen. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv