Verdens best betalte kvinnelige idrettsutøver Naomi Osaka trekker seg fra Cincinnati Masters i protest mot rasediskriminering. Foto: Shutterstock

Pause i Cincinnati

av | 27 august, 2020 - 09:24 | Internasjonalt

En samlet amerikansk sportsindustri reagerer med avsky etter nytt tilfelle av politivold i USA.

**Oppdatering etter at artikkelen ble publisert: Senere på torsdag ble det klart at Naomi Osaka har ombestemt seg og skal likevel fortsette spillet i Cincinnati hvor hun fredag møter Elise Mertens i semifinalen.

Turneringsledelsen i Cincinnati Masters har i samarbeid med ATP, WTA og det amerikanske tennisforbundet utsatt torsdagens semifinaler.

Beslutningen kommer etter at politiet i delstaten Wisconsin tidligere i uken skjøt og skadet en afroamerikansk borger. Hendelsen som ble filmet og gikk verden rundt har satt sinnene i kok etter at videoen viser at offeret Jacob Blake ikke gjorde motstand mot politiet da han ble skutt syv ganger.

Flere amerikanske sportsligaer markerer sin støtte og solidaritet med å avlyse og/eller utsette spill, inkludert NBA (basketball) og MLB (baseball).

Kilde: Twitter.

Naomi Osaka: – Blir kvalm

Den japanske tennisstjernen Naomi Osaka (WTA 10) har tatt et steg lenger og trekker seg fra Cincinnati Masters hvor hun på onsdag tok seg til semifinalen. Osaka, som har japansk mor og far fra Haiti skriver på Twitter at hun som sort kvinne blir kvalm av det hun kaller et folkemord mot mørkhudede.

Tennis-yndlingen som vant sin første Grand Slam etter den famøse US Open-finalen mot Serena Williams i 2018, toppet listen over fjorårets best betalte kvinnelige idrettsutøver med ca 330 millioner kroner. Nummer to på listen var Serena Williams.

Semifinalene på fredag

Pausen på torsdag betyr at turneringen forskyves en dag og finalene spilles på lørdag. På mandag starter US Open.

Semifinalene i Western & Southern Open, mest kjent som Cincinnati Masters, som i år er flyttet fra Ohio til New York spilles på fredag:

Herrer

Novak Djokovic – Roberto Bautista Agut

Stefanos Tsitsipas – Milos Raonic

Kvinner

Elise Mertens – Naomi Osaka (walkover)

Johanna Konta – Victoria Azarenka

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv