Ruud og Thiem før kampstart. Bilde fra Eurosport.

Tapte for Prinsen

av | 7 juli, 2020 - 15:10 | Casper Ruud, Internasjonalt

Tross tap - Casper Ruud beviste at han kan spille jevnt mot de aller beste.

Casper Ruud – Dominic Thiem: 0-2 (5-7, 6-7(4-7))

På tirsdag startet Thiem’s 7 – en privat turnering hvor Casper Ruud skal spille minimum tre kamper i løpet av tre dager mot noen av verdens beste tennisspillere. Hans første kamp var mot verten selv – Dominic Thiem.

Østerrikeren er nummer tre i verden etter at han passerte Roger Federer på rankingen tidligere i år og Ruud fikk dermed bryne seg på nummer tre for andre gang etter at han spilte mot Federer i French Open ifjor.

Ruud i oppvarming før møtet med Thiem. Bilde fra Facebook

Små marginer

Kampens første sett bar ikke nevneverdig preg av at Ruud sin motstander er verdens tredje beste tennis-spiller og døpt Prinsen av Grus. Nordmannen spilte på samme nivå og brukte våpnene sine – serve og forehand – effektivt for å holde følge med Thiem i det første settet.

Nordmannen fikk avverget et breakpoint i åpningsgamet og fikk selv muligheten til å bryte i det syvende gamet uten hell. Når Thiem fikk muligheten til å bryte på ny tok verten vare på sjansen sin og gikk opp til 6-5 for så å serve inn det første settet til 7-5.

Ruud lot seg ikke demoralisere av å ha tapt et jevnt sett og startet sett nummer to på et nytt gir. Han brøt Prinsen, holdt sine egne serve-games og ledet plutselig 4-1 før Thiem på hjemmebane foran et begrenset korona-publikum på 500 ble nødt til å hente frem krefter han muligens ikke hadde forventet.

Nå var det Thiem sin tur til å ta tre kjappe games og 4-1 ble til 4-4. Ruud måtte redde to flere break-baller for å holde seg inne i kampen og det andre settet gikk til tie-break.

Igjen var det Ruud som kom best i gang og fikk også en 4-1 ledelse der før Thiem på ny nøytraliserte ledelsen og vant de neste seks poengene for å ta tie-breaket 7-4 og kampen med 7-5, 7-6 (7-4).

Snakk om å ha marginene på sin side, kommenterte Eurosports Christer Francke om Thiem sin comeback etter å ha ligget under 1-4 i i det andre settet to ganger.

På onsdag spiller Ruud mot Jan-Lennard Struff. Kampen er satt opp som kamp nummer tre på Center Court og antatt start er mellom 17 og 18. Kampen vises direkte på Eurosport Norge.

Thiem’s 7

Thiem’s 7 er en privat oppvisnings-turnering hvor Østerrikes store stjerne Dominic Thiem har invitert syv andre toppspillere til å konkurrere mot hverandre på hans hjemmebane. Etter at Grigor Dimitrov og Borna Coric pådro seg Covid-19 etter å ha deltatt i Adria Tour på Balkan måtte Thiem få forsterkninger – og inn kom Casper Ruud og Roberto Bautista Agut.

De åtte spillerne blir fordelt på to grupper hvorav de to beste fra hver gruppe avanserer videre til semifinalene. Spillformatet er best av tre sett hvor det tredje settet spilles som et match-tiebreak.

Spillet foregår på grusen i Kitzbühel på samme anlegget som den årlige ATP 250-turneringen Generali Open, som den 8.september markerer starten på den reviderte grus-sesongen for 2020.

Thiem’s 7 er ikke en offisiell turnering og vil ikke gi poeng til spillerne. Heller ikke de innbyrdes oppgjørene vil telle.

Deltakerne i Thiem’s 7:

Gruppe 1:

  • Dominic Thiem (ATP 3)
  • Andrey Rublev (ATP 14)
  • Jan-Lennard Struff (ATP 34)
  • Casper Ruud (ATP 36)

Gruppe 2:

  • Matteo Berrettini (ATP 8)
  • Roberto Bautista Agut (ATP 12)
  • Karen Khachanov (ATP 15)
  • Dennis Novak (ATP 85)

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv