Jan-Lennard Struff (til venstre) slo Ruud i oppvisnings-turneringen Thiem’s 7.

Slått av tysk serve-kanon

av | 8 juli, 2020 - 15:47 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud tapte oppgjøret mot Jan-Lennard Struff i Thiem's 7.

Casper Ruud – Jan-Lennard Struff: 0 – 2 (4-6, 4-6)

Onsdagens motstander for Casper Ruud i oppvisnings-turneringen Thiem’s 7 var 30 år gamle Jan-Lennard Struff fra Tyskland. Struff er rangert nummer 34 i verden, er 1.93 meter høy og er regnet som en serve-kanon. Mot Ruud på onsdag sendte han jevnlig avgårde server opp mot 230 km/t.

Ruud har møtt tyskeren to ganger tidligere og tapt begge oppgjørene. Forrige gang var i fjorårets US Open hvor Struff slo Ruud i runde 1.

På onsdag gikk det ikke bedre i de østerrikske alpene.

Det første settet gikk til tyskeren etter hva som objektivt kan sies å være mot spillets gang. Begge spillerne hadde god kontroll i sine serve-games, men Ruud var best i retur-spillet og fikk tre break-baller uten at han klarte å ta vare på dem. Et svakt serve-game av nordmannen gjorde derimot at tyskeren fikk sin første break-ball og brøt opp til 5-4 før den høyreiste tyskeren fulgte opp med å hamre inn settet til 6-4 i 222 km/t.

I det andre settet kom det tre serve-brudd på rad og når grusen fikk lagt seg lå Struff foran med et brudd. Ruud klarte ikke å komme ajour på serven, noe som betød at Struff på ny kunne serve inn settet – noe han gjorde og vant kampen 6-4, 6-4.

Fortsatt håp

Oppgjøret mot Struff var en nøkkelkamp for Ruud siden begge spillerne hadde tapt sin første kamp og var avhengig av seier for å ha sjanse til å bli blant de to beste i gruppen. I den samme gruppen har Dominic Thiem og Andrey Rublev vunnet sin første-kamp.

Onsdagens siste kamp på programmet er mellom Dominic Thiem og Andrey Rublev. Vinneren av den kampen vil mest sannsynlig avansemenere til semifinale. De øvrige tre gruppe-deltakerne kjemper om andreplassen – som også gir avansement.

Jan-Lennard Struff (ATP 34). Foto: Shutterstock

Alt avgjøres på torsdag da Ruud spiller sin siste gruppekamp mot russiske Andrey Rublev. Russeren fikk en drømmestart på 2020-sesongen og vant to ATP-titler før korona-pausen, noe som tok han fra å være en Topp 25 spiller til dagens 14.plass på verdensrankingen.

Ruud sin siste motstander i gruppespillet: Andrey Rublev (ATP 14). Foto: Shutterstock

Status i Thiem’s 7 før onsdagens siste kamp mellom Thiem og Rublev

Kampen mellom Ruud og Rublev starter ca 14:30 – 15:00 på torsdag. Alle kampene vises direkte på Eurosport Norge med kommentator.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv