Thiem’s 7 spilles på 760 meters høyde i Kitzbühel.

Over for Ruud i Kitzbühel

av | 9 juli, 2020 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud tapte samtlige tre kamper i Kitzbühel, men fikk verdifull kamp-trening mot noen av de beste i verden.

Casper Ruud – Andrey Rublev: 1-2 (2-6, 6-3, 4-10)

Casper Ruud sin siste gruppemotstander i oppvisnings-turneringen Thiem’s 7 i de østerrikske alpene var Andrey Rublev (ATP 14) fra Russland. Etter at nordmannen hadde tapt for Dominic Thiem og Jan-Lennard Struff tidligere i turneringen var han helt avhengig av å slå Rublev for å ha en teoretisk sjanse til å avansere ut av gruppe-spillet.

Det håpet punkterte russiske Rublev på torsdag.

Brutt fra start

Rublev, nummer 14 i verden, startet kampen med å bryte Ruud sin serve i åpning-gamet. Russeren fortsatte det sterke spillet fra egen serve, men på 40-0 og full kontroll vant Ruud fire strake poeng, brøt tilbake – og en skummel start ble til 1-1.

Etter at Ruud holdt sin egen serve og gikk opp til 2-1 så det ut som om settet skulle bli jevnt. Istedenfor var det Rublev som tok full kontroll over settet og vant de neste fem games på rad inkludert to serve-brudd fra Ruud – og vant settet 6-2.

Andrey Rublev (ATP 14). Foto: Shutterstock

Første sett-seier i Kitzbühel

Som så ofte tidligere lot ikke Ruud seg prege av et tapt sett. Nordmannen slo tilbake umiddelbart og vant de tre første games i det andre settet og ledet 3-0 når grus-støvet fikk lagt seg.

Rublev hang med, men nordmannen herjet utpå banen og hadde flere muligheter til å dobbel-bryte russeren. Det kom derimot ingen flere serve-brudd, men med et brudd i pluss kunne Ruud serve inn det andre settet 6-3. Det var Ruud sin første sett-seier på tre kamper i Kitzbühel.

Med 1-1 i sett gikk kampen til et avgjørende match-tiebreak.

Over i Kitzbühel

Ruud fortsatte å spille bra, men det var Rublev som fikk best uttelling og vant tie-breaket 10 – 4.

Det er ikke her Ruud skal sanke ATP-poeng, det er her han skal gjøre seg klar til det som blir en tøff og intens høst-sesong på ATP sirkuset, sier Eurosports Sverre Krogh Sundbø som kommenterte kampen.

Casper Ruud tapte alle tre kampene i Thiem’s 7, men samtidig var det mot nummer 3, 14 og 34 i verden. Match-treningen var hovedmålet med oppholdet i Kitzbühel, noe Team Ruud poengterte i oppkjøringen til oppvisnings-turneringen.

— Casper Ruud begynner å finne match-formen, avslutter Sundbø.

Status i Thiem’s 7 før siste kamp i hver gruppe:

Semifinalistene i gruppe B klare. Matteo Berretini og Roberto Bautista Agut er garantert avansement allerede før siste kampen mellom Berrettini og Denis Novak.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open dag 4

French Open dag 4

Ruud avansement, Serena Williams exit og Nadal dominans: Dette skjedde på onsdag i Paris.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv