Serena Williams har sagt hun skal spille US Open i år.

Kvinnene starter først

av | 18 juni, 2020 - 12:45 | Internasjonalt

Den første WTA-turneringen går i Italia den 3.august.

Tirsdag denne uken kom det en rekke klareringer rundt oppstarten av de internasjonale tennis-ligaene. Fra før var det 1.august som gjaldt uten at noen konkrete planer lå på bordet.

Denne uken ble det klart at ATP starter opp igjen fredag 14.august med Citi Open i Washington, en ATP 500-turnering som innleder den nord-amerikanske hardcourt-sesongen som vanligvis starter med Rogers Cup i Canada og ender i New York med US Open.

En tilpasset ATP-kalender sørger nå for at vi får både en US hardcourt-sesong og en europeisk grussesong.

WTA starter på grusen

Samtidig ble kvinnenes 2020 sesong relansert med oppstart allerede mandag 3.august med turneringen Palermo Ladies Open på Sicilia, en grusturnering kategorisert som en International event.

Der herrene gjenopptar tennis-kalenderen på den amerikanske hardcourten den 14.august, sørger kvinnenes to uker forsprang at de får varmet opp på grusen før de ankommer USA – hvor de synkroniseres med ATP i Cincinnati Open – som i årets utgave spilles på US Open-anlegget i New York uken før Grand Slam-turneringen.

Den ambisiøse kvinne-kalenderen har nå planer om å gjennomføre 20 turneringer fra august og ut sesongen. Etter US Open fortsetter WTA til Europa hvor de sammen med herrene skal spille Madrid, Roma og så French Open i Paris.

WTA minner om den praktiske virkeligheten verden befinner seg i og at alt derfor kan forandres fortløpende avhengig av korona-utviklingen.

Kilder: WTA.com

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv