Wimbledon hadde pandemi-forsikring

av | 9 april, 2020 | Internasjonalt, Wimbledon

Turneringen har siden SARS-utbruddet i 2003 betalt rundt 20 millioner kroner årlig i krise-forsikring.

I forrige uke ble det bekreftet at årets utgave av verdens eldste tennis-turnering avvikles for første gang siden andre verdenskrig på grunn av den pågående Covid-19 situasjonen.

Ifølge Darren Rovell, en sportsjournalist fra The Action Network, har Wimbledon betalt rundt 2 millioner dollar årlig i en pandemi-forsikring helt siden SARS-viruset truet verden i 2003.

Polisen vil gi Wimbledon rett til en utbetaling på 141 millioner – eller rundt 1,4 milliarder kroner etter årets kansellering.

Selv om summen er stor er det likevel bare snakk om en begrensning av tapet av å ikke kunne arrangere årets turnering. Ifølge Daily Mail hadde Wimbledon forventet å tjene inn rundt 3,1 milliarder kroner i 2020.

Isolert sett er beslutningen om å anskaffe den dyre forsikringspolisen en stor seier for Wimbledon. Totalt har de betalt rundt 340 millioner kroner i 17 år for en polise som til slutt gav dem en utbetaling på 1,4 milliarder kroner.

Utslagsgivende faktorer i polisen skal visstnok ha inkludert dronningens død, terrorist-angrep og en global helsekrise.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv