Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Stjernen nekter å hjelpe andre spillere under Korona-krisen

Dominic Thiem: - De kommer ikke til å sulte.

Den pågående Korona-pandemien har ført til store økonomiske utfordringer for de lavere rangerte spillerne som er avhengig av turneringsspill for å holde hjulene i gang.

For å motvirke at profesjonelle tennisspillere faller ifra har verdens tennisorganisasjoner med ATP i spissen lansert ideen om å opprette et fond for å kompensere spillere som lider økonomisk.

Modellen som er foreslått innebærer at de privilegerte topp-spillerne bidrar til et hjelpe-fond som skal avlaste de som sliter økonomisk. Bl.a har Novak Djokovic uttalt at han sammen med Roger Federer og Rafael Nadal jobber mot en løsning.

Derimot er ikke alle på toppen like solidariske.

– Ingen av oss fikk noe gratis

Nummer tre i verden Dominic Thiem – Prinsen av Grus – støtter ikke prosjektet:

– Ingen tennisspillere trenger å kjempe for å overleve, ikke engang de lavere rangerte. Ingen av dem kommer til å sulte, sier han til den østerrikske avisen Krone.

– Det er mange spillere som ikke setter sporten først og som ikke er profesjonelle. Jeg forstår ikke hvorfor jeg skal måtte gi dem penger. Jeg vil heller gi penger til mennesker og organisasjoner som virkelig trenger det.

– Ingen av oss topp-spillere fikk noe gratis, vi måtte kjempe oss til toppen.

Uttalelsene har fått tennismiljøet til å koke over. Blant annet har tidligere nummer 64 og nåværende nummer 239 – Dustin Brown fra Tyskland – forsøkt å gi Thiem et bredere perspektiv:

I en uttalelse på Twitter oppsummerer tyskeren hvordan han bodde i bilen og reparerte tennis-racketer for 50 kroner stykk for å overleve.

– Dersom Korona-krisen hadde rammet da ville karrièren min vært over.

Fra Twitter: Dustin Brown

Dominic Thiem avsluttet intervjuet med å presisere at han ikke var imot ideen om et hjelpe-fond, men at spillerne selv skulle få lov til å bestemme om de skulle være med eller ikke.

Kilder: The Guardian, Yahoo Sports

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.