French Open får ny dato – igjen

av | 25 april, 2020 - 22:45 | French Open

Denne gang har franskmennene samarbeidet med ATP og WTA. Laver Cup flyttes til 2021.

Grusturneringen i Paris skapte kontroverser da de i mars annonserte at årets turnering blir flyttet fra mai til 21. september – en uke etter US Open.

Beslutningen ble møtt med mye kritikk da turneringsledelsen i French Open og det franske tennisforbundet ikke rådførte seg med av de noen andre tennis-organisasjonene før de tok beslutningen.

Nå melder den franske avisen Le Parisien at French Open forskyves ytterligere en uke – til 27. september. Denne gang er beslutningen tatt i samarbeid med ATP og WTA. Det vil si at French Open nå starter to uker etter US Open og fullføres den 11.oktober. Kvalifiseringen starter 21.september.

Førstemann til mølla

I ettertid kan det se ut som om French Open tolket korona-situasjonen i mars som «førstemann til mølla». September er en ‘buffer-måned’ mellom den amerikanske og asiatiske hardcourt-sesongen og inneholder ingen store turneringer.

På herresiden spilles det kun ATP 250-turneringer fordelt på Europa, Asia og Amerika.

På kvinnesiden vil French Open derimot gå på bekostning av en større turnering – Wuhan Open som er en Premier 5 turnering hvor vinneren mottar 900 poeng.

Når French Open tok beslutningen i mars var alle tennis-turneringer kansellert frem til 6.juni og den videre utsikten var høyst usikker. Ledelsen kan derfor ha operert med en forståelse at Wimbledon heller ikke kunne gjennomføres – og at det dermed var to Grand Slams som konkurrerte om den eneste ledige plassen for året.

Laver Cup flyttes til 2021

Laver Cup – grunnlagt i 2016 – er en herre-turnering hvor spillerne deles i to grupper; Europa mot resten av verden. Årets utgave skulle etter planen vært spilt den 25-27. september i Boston. På grunn av Korona-pandemien og for å unngå overlapping med årets French Open – flyttes turneringen til september neste år.

Det presiseres at datoen 27. september for French Open ikke er offisielt annonsert,

Relaterte artikler

Relaterte artikler

GOAT!

GOAT!

Casper Ruud klarte ikke å fornekte Novak Djokovic sin historiske 23. Grand Slam – noe som gjør serberen til tidenes beste tennisspiller.

Ny sensasjon i Paris

Ny sensasjon i Paris

Casper Ruud har gjort det igjen – ny finale i French Open – mot nok en legende.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv