Maria Sharapova: – Jeg sier farvel

av | 26 februar, 2020 - 21:10 | Historier, Internasjonalt

32-åringen annonserte på onsdag at hun legger opp med umiddelbar virkning.

Den russisk-amerikanske spilleren slo for alvor igjennom som 17-åring i 2004 da hun vant Wimbledon etter å ha slått regjerende mester Serena Williams 6-1, 6-4 i finalen.

Hun fulgte opp med å vinne ytterliggere fire Grand Slam-titler i løpet av sin karrière; en US Open, en Australian Open og to Roland Garros. Med minimum en av hver Grand Slam-tittel gjennomførte hun det som betegnes som en Career Grand Slam.

Totalt har hun vunnet 36 WTA-titler inkludert kvinnenes sluttmesterskap i 2004. Hun vant også Fed Cup i 2008 og fikk sølvmedalje i OL 2012. Totalt tilbrakte hun 21 uker som verdensener.

Etter en rekke skulderoperasjoner, senest i 2019, annonnserte hun i magasinene Vogue og Vanity Fair hennes intensjoner om å trekke seg fra sporten. På onsdag kom bekreftelsen.

– Tennis viste meg verden – og viste hva jeg er laget av. Tennis – jeg sier farvel, skriver hun på sin Twitter-konto.

Kontroversiell skriking

Sharapova ble også kjent for sitt karakteristiske skrik når hun slo baller i lange skuddvekslinger. Skrikene ble gjenstand for mye kontroverser på og utenfor banen. Offisielt ble hennes skrik målt til 101 desibels. – Jeg har gjort dette siden jeg startet å spille tennis og kommer ikke til å slutte. Det er ikke bevisst jeg gjør det, jeg bare soner ut, har hun svart på kritikken.

Millardær

32-åringen skriver videre i sin Twitter-annonsering at hun ikke har noen konkrete planer for fremtiden. Det er heller lite sannsynlig at hun vil belaste det amerikanske velferdssystemet fremover. Totalt har hun spilt inn rundt 350 millioner kroner i prispenger. I tillegg ble hun et yndet sponsorobjekt. Nettstedet Celebrity Net Worth anslår formuen hennes til ca 1,2 milliarder kroner.

Kilder: WTA Tennis, Twitter, Wikipedia, Celebrity Net Worth

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv