Verdens nummer 1 tatt i doping

av | 14 januar, 2020 - 23:38 | Internasjonalt

Regjerende Wimbledon og US Open-vinner er bare en av to stjerner som er tatt for doping det siste døgnet.

Tennis-stjerne og nummer en i verden i double, Robert Farah fra Colombia, har testet positivt på den anabolske steroiden Boldenone. Farah er sammen med sin colombianske makker Juan Sebastian Cabal ranket nummer en i verden etter en eventyrlig 2019-sesong som inkluderte to Grand Slam-titler og en drøss med Masters.

Colombiansk kjøtt og brasilianske vitaminer

Nyheten slo ned som et sjokk i tennisverdenen på tirsdag. I en melding på Twitter skriver Farah at dopingprøven som ble tatt i oktober i fjor, skyldes forurenset colombiansk kjøtt. Han beskriver nyheten som ‘en av de verste øyeblikkene’ i hans liv. Som en følge av nyheten har colombianeren trukket seg fra Australian Open.

Samtidig annonserer den chilenske tennis-spilleren Nicolas Jarry (ATP 78) på sin Instagram-profil at han er blitt midlertidig suspendert fra tennis som en følge av at han testet positivt på to forbudte stoffer i fjorårets Davis Cup.

Nicolas Jarry, som røk ut av kvalifiseringen til Adelaide på søndag skriver videre i sin kunngjøring at han aldri med vilje har tatt noen ulovlige preparater i løpet av sin karrière og hevder bestemt at «..det ser ut som en sak som krever alvorlig gjennomgang». Chileneren mistenker den positive dopingprøven skyldes at han tok multi-vitaminer laget i Brasil etter råd fra doktoren fordi de ‘garantert ikke inneholdt ulovlige stoffer’.

Kilder: Metro UK, BBC Sports

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv