Slått av trojansk hest i Australian Open

av | 21 januar, 2020 - 15:41 | Australian Open, Casper Ruud

Casper Ruud var nær tidenes snuoperasjon i Melbourne.

Motstanderen til Casper Ruud i første runde av Australian Open var Egor Gerasimov fra Hviterussland. Den 1.96 høye servekanonen fra Minsk endte opp med å levere et topp 20-nivå forkledd som nummer 98 i verden.

Det var Gerasimov som kom best igang i det første settet og brøt Ruuds serve i kampens tredje game. Nordmannen måtte kjempe knallhardt for å holde sine egne server, men hviterusseren fikk et nytt brudd og ledet plutselig 5-2.

Rudd fikk tatt et servebrudd tilbake, men det førte bare til en liten forlengelse av settet. Gerasimov brøt Ruud for tredje gang og vant det første settet 6-3.

Konstant press

I det andre settet fortsatte presset fra hviterusseren, men Ruud hadde skjerpet spillet sitt og gav mer motstand. Spillerne fulgte hverandre tett og i et av kampens lengste game reddet Ruud tre breakballer før han selv holdt et viktig servegame.


Noen games senere måtte han gjenta sekvensen og reddet tre nye breakballer. Nordmannen var konstant under press og var ikke i nærheten av å bryte motstanderen sin serve.

Istedenfor fikk han to nye breakballer mot seg på 4-5, noe som også betød to setballer til Gerasimov. Nok en gang reddet Ruud seg inn og holdt til 5-5. Kroppspråket til nordmannen utpå banen fortalte historien om en mann på defensiven. Det var ikke Ruud som spilte dårlig, det var Gerasimov som var i det vanskelige hjørnet og spilte relativt feilfritt.

Etter å ha reddet et lass med breakballer gikk det andre settet til tiebreak. Der var Ruud nær å snappe til seg settet da han hadde setball på motstanderens serve. Istedenfor var det Gerasimov som snudde marginene og vant tiebreaket 8-6.

På stillingen 0-2 i sett måtte Ruud gjennomføre en klassisk Grand Slam snuoperasjon for å kunne vinne kampen.

Kampen snur

I det tredje settet snudde kampbildet totalt da en mye giftigere Ruud gikk fra å være den pressede – til å bli den som presset. Nordmannen hamret hviterusseren med sin forehand og fikk et stort psykologisk momentum da han brøt hviterusseren. Ruud fortsatte presset, tok et nytt brudd og vant det tredje settet 6-1 iløpet av en halvtime.

Det positive momentumet fortsatte for Ruud som startet det fjerde settet med å bryte Gerasimov sin serve. Hviterusseren var på defensiven etter å ha tappet seg for krefter i kampens to første sett.

Ruud fikk en dobbelsjanse til å dobbelbryte til 4-1, men det var fortsatt liv i Gerasimov som klarte å holde til 2-3. Ruud var fortsatt et brudd foran og trengte kun å holde sine resterende serve-games for å ta kampen til et avgjørende femte sett.

En dramatisk dommerutfordring som gikk Ruud sin vei og gav nordmannen en setball som han tok og vant det tredje settet 6-4.

Super tiebreak

Den ultimate Grand Slam snuoperasjonen lå i luften for Ruud da kampen gikk til et avgjørende femte sett.

Hviterusseren var skjerpet og lot seg ikke lenger bli brutt så lett som i de to foregående sett. Begge spillerne tviholdt på egne serve og kampen gikk til tiebreak på 6-6. I Australian Open spilles det et super tiebreak i det avgjørende settet, som vil si første mann til 10 istedenfor 7.

Etter et ekstremt jevnt femte sett hvor Ruud var i ferd med å gjennomføre den store Grand Slam-testen ved å komme tilbake fra to sett under, var det Gerasimov som fikk en ekstra boost under tiebreaket. Hviterusseren er en servekanon og tiebreaks er deres hjemmebane.

27-åringen fra Minsk tok tidlig kommandoen og vant super tiebreaket 10-6. Dermed ble Ruud fornektet snuoperasjonen og Gerasimov vant den tre og en halv time lange kampen 6–3, 7–6(8–6), 1–6, 4–6, 7–6(10–6).

Casper Ruud er likevel ikke ferdig i Australian Open og onsdag spiller han double sammen med sin serbiske makker Miomir Keckmanovic, Kampen forventes å starte i 6-7 tiden norsk tid.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv