Kollapset etter hosteanfall: Australian Open i fare etter at vinden har snudd

av | 14 januar, 2020 - 18:19 | Internasjonalt

Helseminister: "Luftkvaliteten i Melbourne er den verste i verden".

Dalila Jakupovic fra Slovenia måtte avbryte nattens kvalifiseringskamp til Australian Open etter at hun fikk et hosteanfall fra all røyken som dekker staten Victoria.

«Jeg var livredd jeg skulle kollapse,» sa Jakupovic til Associated Press. «Jeg har aldri hatt pusteproblemer tidligere. Jeg liker faktisk varme. Men…jeg klarte ikke å puste lenger og bare falt til bakken.»

Det er fortsatt 135 aktive branner i Australia. Delstaten Victoria sin helsesjef Brett Sutton uttalte tirsdag at luftkvaliteten i Melbourne var på en skala fra «veldig dårlig til faretruende» og på tirsdag var «den verste i verden».

– Hvorfor må vi vente på at noe galt skal skje?

Australian Open sa i en kunngjøring at de vil bruke data og rådgivning fra sitt medisinske team, metereologer og forskere til å ta beslutninger om spillets videre gang.

I forrige uke sa Australian Open at spillet ville foregå på de tre stadionene med tak samt åtte innendørsbaner i ‘det usannsynlige tilfellet med ekstrem røyk’.

Kollapsen til den slovenske jenta er bare et av flere eksempler på hvordan røyken fra brannene i Australia har påvirket oppkjøringen til Australian Open de siste dagene.

Tidligere Wimbledon-finalist Eugenie Bouchard måtte ha medisinsk assistanse i sin kamp etter å ha klaget på pusteproblemer. Det samme måtte australske Bernard Tomic.

Også Maria Sharapova måtte avbryte en oppvisningskamp på tirsdag etter å fått hosteanfall.

Fra tidligere har bl.a Novak Djokovic uttrykt et ønske om å flytte Australian Open. Nå tar også flere til ordet, bl.a kvinnenes verdens-femmer Elina Svitolina som i en Twitter-post spør om det må skje noe galt før det handles.

Kilder: NBC News, Twitter. Fremsidebilde tatt fra Sportsbible sin Twitter-profil.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Finalen er satt i New York

Finalen er satt i New York

Det blir en reprise av 2021 finalen i US Open etter Daniil Medvedev gjorde ‘Det Umulige’ natt til lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv