Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Kollapset etter hosteanfall: Australian Open i fare etter at vinden har snudd

Helseminister: "Luftkvaliteten i Melbourne er den verste i verden".

Dalila Jakupovic fra Slovenia måtte avbryte nattens kvalifiseringskamp til Australian Open etter at hun fikk et hosteanfall fra all røyken som dekker staten Victoria.

«Jeg var livredd jeg skulle kollapse,» sa Jakupovic til Associated Press. «Jeg har aldri hatt pusteproblemer tidligere. Jeg liker faktisk varme. Men…jeg klarte ikke å puste lenger og bare falt til bakken.»

Det er fortsatt 135 aktive branner i Australia. Delstaten Victoria sin helsesjef Brett Sutton uttalte tirsdag at luftkvaliteten i Melbourne var på en skala fra «veldig dårlig til faretruende» og på tirsdag var «den verste i verden».

– Hvorfor må vi vente på at noe galt skal skje?

Australian Open sa i en kunngjøring at de vil bruke data og rådgivning fra sitt medisinske team, metereologer og forskere til å ta beslutninger om spillets videre gang.

I forrige uke sa Australian Open at spillet ville foregå på de tre stadionene med tak samt åtte innendørsbaner i ‘det usannsynlige tilfellet med ekstrem røyk’.

Kollapsen til den slovenske jenta er bare et av flere eksempler på hvordan røyken fra brannene i Australia har påvirket oppkjøringen til Australian Open de siste dagene.

Tidligere Wimbledon-finalist Eugenie Bouchard måtte ha medisinsk assistanse i sin kamp etter å ha klaget på pusteproblemer. Det samme måtte australske Bernard Tomic.

Også Maria Sharapova måtte avbryte en oppvisningskamp på tirsdag etter å fått hosteanfall.

Fra tidligere har bl.a Novak Djokovic uttrykt et ønske om å flytte Australian Open. Nå tar også flere til ordet, bl.a kvinnenes verdens-femmer Elina Svitolina som i en Twitter-post spør om det må skje noe galt før det handles.

Kilder: NBC News, Twitter. Fremsidebilde tatt fra Sportsbible sin Twitter-profil.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.