Fra liten til stor sensasjon i Perth: Norge slo USA i ATP Cup

av | 3 januar, 2020 - 10:01 | Casper Ruud, Viktor Durasovic

Team Norge med Casper Ruud og Viktor Durasovic i spissen skapte norsk historie på fredag.

For å sette ting i perspektiv: USA er en stor tennisnasjon med 330 millioner innbyggere og har dyrket frem tennislegender i et par århundrer. Norge er en ubetydelig tennisnasjon med 5,4 millioner innbyggere. Men vi har en ung mann fra Snarøya som ble 21 år bitte lille julaften.

Norge møtte USA i første gruppeoppgjør av ATP Cup på fredag og vant sensasjonelt 2-1 etter at tre kamper var gjennomført.

Første kamp var Vikor Durasovic som møtte Taylor Fritz. Amerikaneren er ranket hele 300 plasser høyere enn nordmannen og representerte Norge sin kanskje vanskeligste kamp. Fritz, som er 22 år gammel og like gammel som Durasovic, har hatt en bestenotering som nummer 25 i verden og hadde få problemer med å slå Durasovic 6-2,6-2.

Deretter var det Norges bestemann Casper Ruud som skulle i aksjon mot servekanonen John Isner. Etter å ha tapt første settet på tiebreak, fant nordmannen ny energi, presset amerikaneren på hvert poeng, tok seg frem til et nytt tiebreak, som han denne gang vant mot kanskje den beste tiebreak-spilleren på ATP-touren for øyeblikket. I siste settet klarte Ruud å unngå tiebreak og vant kampen mot nummer 19 i verden med sifrene  6–7(3–7),7–6(12–10), 7–5.

Seieren markerer Casper Ruud sin største skalp i karrièren etter å ha slått nummer 19 i verden. Han er også garantert ny bestenotering når rankinglistene oppdateres neste mandag. Samtidig når han en ny milepæl med å passert 1000 aktive ATP poeng.

Fra liten til stor sensasjon

Fredagskaffen hadde fortsatt ikke rukket å bli kald for alle da Ruud sin individuelle prestasjon ble overgått av kampens tredje etappe; doublekampen mellom Ruud/Durasovic og Austin Krajicek og Rajeev Ram. Amerikanerne hadde fordelen av å stille med to double-eksperter på laget sitt som kapteinen kunne kaste ut på banen i rundens tredje oppgjør.

Dermed var oddsen sterkt imot Ruud og Durasovic. Men den norske duoen viste at de er et solid makkerpar. Etter å ha tapt første settet 4-6, slo de tilbake og vant andre sett 6-3. Dermed gikk kampen og gruppeoppgjøret til et avgjørende match-tiebreak. Nordmennene var i fyr og flamme, åpenbart oppildet av momentumet de hadde hadde bygget opp. De kom stormende ut i tiebreaket som de til slutt vant 10-5 og gruppeseieren 2-1 over USA var et faktum.

Neste motstander er Italia. Etter en hviledag skal Ruud og Durasovic i aksjon igjen natt til søndag, nærmere bestemt 03:00 norsk tid. Durasovic møter Stefano Travaglia (ATP 84) og Ruud skal bryne seg på Fabio Fognini (ATP 12).

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv