Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ruud: – Dette er uken

Casper Ruud (ATP 56) er klar for sitt første og siste ungdoms-mesterskap i Milano.

Next Gen Finals starter på tirsdag og fjerde seed Casper Ruud inngår i gruppen sammen med Alex de Minaur, Miomir Kecmanovic og spanske Alejandro Davidovich Fokina. 20 år gamle Fokina erstatter helgens Paris-finalist Denis Shapovalov, som har meldt avbud pga utmattelse.

I et intervju med ATP Media på søndag sier Ruud – ‘Dette er uken vi alle har ventet på. Dette er min siste sjanse, det ville vært en fin avslutning på min Next Gen karrière’.

Tøff motstand

Turneringen har et høyt nivå og selv med en verdensranking på 56 er Casper Ruud ‘kun’ fjerde seed. Og det etter at begge de canadiske Next Gen favorittene Denis Shapovalov (ATP 15) og Felix Auger-Aliassime (ATP 21) har trukket seg. Favoritten nå er australske Alex de Minaur (ATP 18) som tapte Milano-finalen ifjor mot Stefanos Tsitsipas (ATP 6). Sistnevnte har i likhet med Alexander Zverev ifjor, kvalifisert seg til årets ATP Finals i London samtidig som han fortsatt er ung nok til passere inn i Next Gen Finals. Turneringen i Milano vil derfor være uten de to høyest rangerte Next Gen spillerne.

Nordmannen har stor respekt for motstanderne. Til ATP sier han – ‘Det er yngre spillere som gjør det bedre enn meg. Jeg er noen steg bak dem nå, men jeg har bygget en god base i år og vil forhåpentligvis være klar for en enda bedre sesong neste år.’

De fire andre i turneringen, som er reservert for de åtte beste spillerne ’21 år og-under’, er Frances Tiafoe, Ugo Humbert, Mikael Ymer og Jannick Sinner. Turneringen er en lillebror til sluttmesterskapet i London og skal fremheve den kommende generasjonen av toppspillere.

Imotsetning til ATP Finals i London, gir Next Gen Finals i Mliano ingen ATP-poeng. Tittelen regnes ikke som en offisiell ATP-tittel, men kampresultatene inngår i spillernes sesongresultater. Det er likevel en prestisjefull turnering og god anledning for yngre spillere til å få PR og avslutte sesongen med en julebonus. Totalt skal nesten 13 millioner kroner fordeles på de åtte spillerne.

Ny teknologi og nytt format

For første gang på ATP Touren vil spillerne kunne benytte seg av personlige gadgets til å samle inn data om sitt eget spillemønster.

Formatet spilles som best av fem sett, førstemann til fire games, på 3-3 går det til tiebreak og kampene spilles uten fordel, som vil si at det er gameball på 40-40.

Next-Gen Finals ble første gang avholdt i 2017 og spilles i Milano frem til 2021 da en ny vertsby skal velges for de neste fem årene.

Casper Ruud spiller sin første kamp tirsdag kl 14 mot sin serbiske double-kollega Miomir Keckmanovic. Kampen vises på Eurosport Norge.

Kilder: ATP Media

https://www.atptour.com/en/news/ruud-milan-2019-sunday-feature-atp

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788