Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Fra wildcard til champion i Milano

Italienske Jannik Sinner vant eliteturneringen Next Gen ATP Finals etter å ha slått storfavoritten Alex de Minaur i blanke sett.

Sluttspill-mesterskapet Next Gen ATP Finals er reservert for sesongens syv beste spillere ’21 år og under’ – og et italiensk wildcard. Det wildcardet var 18 år gamle Jannik Sinner som i løpet av 2019 har klatret over 450 plasser til dagens 95. plass. Bak prestasjonen ligger to Challenger-titler og en solid entre på ATP touren som inkluderer en semifinale og en Topp 20-seier mot Gael Monfils.

Det var derfor få som ble overasket da han vant den italienske wildcard-turneringen for den åttende plassen i Next Gen Finals. At han skulle gå videre og vinne hovedturneringen etter å ha slått storfavoritten Alex de Minaur (ATP 18) i finalen, var derimot en sensasjon.

– Jannik var for god

Italienske Sinner reddet samtlige break-baller i lørdagens finale og brøt de Minaur en gang hver i tre sett og kunne til slutt løfte trofeet med sifrene 4-2,4-1,4-2.

– Jeg har ikke ord, sa Sinner etter kampen. – Jeg prøvde bare å spille på min måte og unngå feil.

Australske Alex de Minaur var ubeseiret i Milano etter bl.a å ha slått Casper Ruud i blanke sett på torsdag. – Det har vært en bra uke. Jannik var for god. Jeg er fornøyd med året mitt og ser frem til neste sesong, sa de Minaur til ATP etter kampen.

Kilder: ATP Media

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788