Australsk komet sendte Ruud ut av Milano

av | 7 november, 2019 - 15:22 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud måtte vinne torsdagens oppgjør mot storfavoritten Alex de Minaur for å avansere i Next Gen Finals.

Casper Ruud og Alex de Minaur (ATP 18) møttes for første gang i semfinalen av Braga Challenger i fjor. Da vant Ruud i strake sett på grusen mot en Alex de Minaur som på tidspunktet var ranket nummer 109 i verden.

Siden den gang har tennisfenomenet fra Australia akselerert oppover på rankingen til en foreløpig 18. plass, godt hjulpet av tre ATP 250-titler i 2019. Supertalentet de Minaur er et år yngre enn Ruud og ble født i Australia med en spansk mor og far fra Uruguay. Han har dobbelt statsborgerskap i både Australia og Spania, representerer Australia og har sin base på Bahamas.

Forskjellen i ranking de to spillerne imellom gjorde seg veldig synlig på torsdag. Ruud reddet tre breakballer i åpningsgamet for å holde serve, men ble brutt i sine neste to servegame og plutselig hadde australieren tatt første sett 4-1.

De Minaur var kjapp, giftig, servet solid og gjorde et returspill som var til tider overlegent. Det andre settet tok han 4-0 på 19 minutter. Team Ruud kunne ikke gjøre annet enn å motivere fra benken da det ble åpenbart at motstanderen var for sterk.

Ruud gav ingenting gratis, kjempet for hvert poeng, men overmakten ble for stor. Fjorårets finalist tok det tredje settet 4-2 og vant kampen 4-1,4-0,4-2 i løpet av en drøy time.

Dermed er Ruud ute av Next Gen ATP Finals. Selv om Miomir Keckmanovic taper sin kamp mot Davidovich Fokina og blir stående med samme poengsum som Ruud, vil deres interne oppgjør bli tellende og favorisere serberen.

Turneringen i Milan gir ingen ATP-poeng og har derfor ingen innvirkning på ranking. Team Ruud kommer likevel ikke tomhendt hjem fra Milan. Deltakelsen og onsdagens seier mot spanske Fokina gir en fortjeneste på ca 800.000 kroner.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv