Federer tok tittel nr. 103 i Basel

av | 27 oktober, 2019 - 16:23 | Internasjonalt

Med sin tiende tittel i hjemmeturneringen i Basel, er legenden nærmere den 'siste' rekorden i historien.

Roger Federer hadde få problemer med å hamle opp med Next Gen-spilleren Alex de Minaur i søndagens finale av ATP 500-turneringen Swiss Indoors Basel. Til tross for en til tider kvikkere de Minaur, tillot Federer ikke et eneste brudd på egen serve og kvitterte ut den unge australieren med 6-2, 6-2.

Seieren markerer Roger Federer sin 103. ATP-tittel som består av bl.a 20 Grand Slams, 6 ATP Finals og 28 Masters-turneringer. Det er likevel en viktig rekord som for Federer må være uunngåelig å ikke sikte mot – amerikaneren Jimmy Connors rekord på totalt 109 ATP-titler. Selv om Federer har vært vag på spørsmål angående dette, er det naturlig å tro at han tar sikte på å sikre den rekorden også, spesielt når han er så nære. I tillegg er Grand Slam-rekorden på 20 under sterkt press; Nadal har 19 og en yngre Novak Djokovic står med 16.

Går for OL-gull i Tokyo

Legenden fra Sveits har vunnet mer eller mindre alt av titler som kan tas, men det er likevel et hull i hans peRFekte merritliste; et OL-gull i singel. Fra før har han et OL-gull i double sammen med Stan Wavrinka. Federer var nær i London OL 2012, men tapte for Andy Murray i finalen. Bare noen uker tidligere hadde de to spilt Wimbledon-finalen hvor Federer seiret. Året etterpå vant Andy Murray sin første av to Wimbledon-titler.

Neste mulighet for Federer var OL i Rio 2016, men den gang var han skadet. Det har vært stor spenning knyttet til om den mestvinnende Grand Slam-spilleren gjennom tidene skulle gjøre et siste forsøk i Tokyo 2020 og den bekreftelsen kom Federer endelig med for noen uker siden.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Finalen er satt i New York

Finalen er satt i New York

Det blir en reprise av 2021 finalen i US Open etter Daniil Medvedev gjorde ‘Det Umulige’ natt til lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv