Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ruud tapte kvartfinalen i St. Petersburg

Kroatiske Borna Coric (ATP 15) ble for sterk i kvartfinalen i ATP 250-turneringen St.Petersburg Open for Casper Ruud.

Før kampen på fredag var den høyeste rangerte spilleren Ruud noen gang hadde slått Matteo Berretini som på oppgjørsdato under årets Roland Garros var rangert nummer 31 i verden. Den rekorden var han veldig nær å slå på fredag da han måtte gi tapt mot Borna Coric (ATP 15) i kvartfinalen av St. Petersburg etter å ha ledet med et sett og et break.

Ruud startet kampen med bunnsolid serving og ga tidlig klart signal til kroaten om at han ville bli vanskelig å bryte. Istedenfor var det Ruud som brøt Coric opp til 3-1 og holdt serven sin blankt i påfølgende game. Etter å ha vunnet et krevende serve-game, virket Boric stadig mer frustrert der han muligens ikke var helt forberedt på Ruud sin harde forehand. Ruud fortsatte sitt tempo og servet inn første settet 6-3.

Det andre settet ble mer krevende for Ruud som fikk tatt første brudd, men ble umiddelbart brutt tilbake. Nordmannen måtte kjempe hardere for å holde serve og fikk avverget mange break-points mot seg. På et break-point stoppet han spillet, tok en utfordring og fikk korrekt. Det krevende gamet avsluttet han med et serve-ess. På stillingen 5-6 skulle Ruud serve inn til et tie-break, men en skjerpet Coric fikk brutt og snappet til seg settet 7-5.

Dermed gikk kampen til et tredje sett hvor begge spillerne startet med å holde blankt. Kroaten fikk et positivt momentumskifte i det andre settet som han brukte til å presse frem et servebrudd til 2-4. Uten flere brudd i kampen, servet kroaten inn settet og kampen med sifrene 3-6,7-5,6-3.

Casper Ruud spilte likevel en solid kamp på høyde med motstanderens nivå som topp 15 i verden og kan se tilbake på en uke i St. Petersburg som har gitt 45 ATP poeng og nærmere 300.000 kroner i premiepenger.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788