Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ruud ute av Cincinnati Masters

Casper Ruud spilte solid og hadde settball, men røk ut for Guido Pella (ATP 22) i Cincinnati.

For to år siden var Guido Pella (ATP 22) ranket utenfor topp 100 sammen med Casper Ruud og spilte i mange av de samme turneringene som Ruud på Challenger-touren. Siden den gang har Pella tatt seg opp til å bli nummer 22 i verden, godt hjulpet av sin første ATP seier i Buenos Aires i år. Den 29 år gamle argentineren og Ruud hadde møttes en gang forut i første runde av US Open ifjor. Den gang seiret også argentineren.

Ruud startet kampen med en bunnsolid serve og forehand-combo som han brukte til å cruise gjennom sine serve-games mens argentineren hele tiden måtte jobbe litt hardere for å følge med. Argentineren holdt et høyt tempo og presset nordmannen konstant. Det presset brukte han til å tvinge frem flere feil hos nordmannen som slet med å få utnyttet bruddmulighetene sine. Argentineren tok første serve-brudd, men Ruud klarte på siste mulighet å bryte tilbake da Pella skulle serve inn settet på 5-4. I praksis ble det bare en ekstra runde for Pella som brøt umiddelbart tilbake og servet inn settet på andre forsøk med 7-5.

Mulig skuffelsen fra første sett hang med i starten av det andre settet som startet verst mulig med et serve-brudd i retning Pella. Ruud skjerpet spillet og fortsatte presset med en kraftfull serve og forehand og brøt tilbake til 2-2. Spillerne fulgte hverandre tett og spillet gikk hurtig. På 6-5 i det andre settet fikk Ruud sett-ball og kunne tvunget frem et tredje sett. Istedenfor gikk det til tie-break som den mer erfarne Pella tok 7-4 og kampen med sifrene 7-5, 7-6(4).

Casper Ruud spilte en solid kamp mot nummer 22 i verden. Nordmannen fikk vist frem sine gode egenskaper, men falt til slutt for en bedre spiller.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788