Casper Ruud (ATP 54) møter ny argentiner i Cincinnati

av | 12 august, 2019 - 01:55 | Casper Ruud, Internasjonalt

Mandag morgen klatret Casper Ruud til ny bestenotering som nummer 54 i verden. Mandag kveld venter Guido Pella (ATP 22) i Cincinnati.

Etter å ha slått Federico Delbonis (ATP 66) i kvalfinalen på søndag, møter Casper Ruud nok en argentiner i første runde av hovedturneringen. En gang tidligere har Guido Pella (ATP 22) og Ruud møttes. Det var i første runde av US Open i fjor der argentineren vant i strake sett.

Med en seier over Pella vil han møte vinneren av Taylor Fritz og David Goffin i runde to. Dersom han skulle vinne den vil han med all sannsynlighet treffe Rafael Nadal som kommer fersk fra en seier i Rogers Cup.

Western & Southern Open som er turneringens offisielle navn spilles på Lindner Family Tennis Center noen mil utenfor byen Cincinnati i Ohio. Tittelforsvarere er Novak Djokovic på herresiden og Kiki Bertens for kvinner.

Federer, Nadal og Djokovic deltar

For Ruud markerer turneringen en retur til hardcourt da forrige gang var Miami i mars. Semifinale-plassen i Kitzbühel for to uker siden forhindret han fra å nå kvalifiseringen i Montreal, men nordmannen beviste at han er klar for hardcourt igjen med å vinne sine to første kamper og kvalifisere seg inn i hovedrunden i Cincinnati. Neste uke venter Winston-Salem før US Open uken etter.

Alle de tre store (Djokovic, Nadal, Federer) spiller og Ruud er i samme gruppe som Nadal. I fjor ble Novak Djokovic historisk i Cincinnati da han som første og eneste* spiller i Open-æraen fullførte en Career Golden Masters – som betyr at han har vunnet alle de 9 aktive Masters-turneringene. Det er likevel Rafael Nadal som har flest Masters-titler totalt og økte antallet til 35 etter seieren i Montreal sent søndags kveld.

Første-runde kampen mellom Casper Ruud og Guido Pella spilles som kamp nummer tre på bane 8 mandags kveld. Med forbehold forventes kampen å starte rundt kl 21.00 norsk tid.

*Ivan Lendl vant også alle de 9 aktive og største turneringene under Grand Slam-nivå, men det var før opprettelsen av ‘Masters 1000’ konseptet i 2009.

OBS! Kort tid etter artikkelen ble publisert, valgte Nadal å trekke seg pga utmattelse. Spanjolen vant sent søndags kveld Rogers Cup i Montreal og tok sin 35. Masters 1000 tittel. Mikhail Kukushkin (ATP 46) kommer inn som lucky looser istedenfor Nadal og mottar bye i første runde.

Kilde: Wikipedia

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv