Casper Ruud tapte semifinale – får ny bestenotering

av | 2 august, 2019 - 15:42 | Casper Ruud, Internasjonalt

Til tross for toppspill av Casper Ruud ble erkerivalen Albert Ramos-Vinolas (ATP 69) for fjerde gang for sterk i Kitzbühel. Nordmannen klatrer likevel til 56.plass på verdensrankingen.

Det ble en tøff dag på jobb for Casper Ruud i alpene i Kitzbühel. I løpet av uken i ATP 250-turneringen Generali Open har han beseiret veteraner, grusspesialister og løse kanoner på veien til semifinalen der den spanske erkerivalen Albert Ramos-Vinolas nok en gang ble for sterk.

Spanjolen er i superform, kommer direkte fra en Gstaad-tittel og leverte et topp 20-nivå mot Snarøya-gutten på fredag.

Kampen startet på verst tenkelig måte da Ruud ble brutt. Nordmannen lot seg ikke affektere av det og brøt tilbake umiddelbart og overtok styringen av det første settet med et nytt brudd. Med gode server og en forehand i øverste toppklasse kontrollerte han mye av spillet selv om Ramos-Vinolas rutine styrte marginer i hans favør.

Ruud slapp spanjolen tilbake i settet med dobbelfeil og upressede feil til 5-4. Nordmannen fikk likevel to sett-baller på Vinolas sin serve, men spanjolen reddet begge. På 5-5 kom et dramatisk game der Vinolas får to bruddmuligheter der Ruud avverger det første, men gjør en stor bommert da han upresset skal smash-redde det andre. Spanjolen kunne dermed serve inn settet, tok sitt femte game på rad til 7-5.

I det andre settet klarte Ruud å holde åpnings-gamet etter en faretruende start. Spillerne følgte hverandre tett og Ruud klarte spektakulært å redde tre break-baller og holde opp til 4-3. Spanjolen spilte seg mer og mer opp i kampen og fikk bruddet sitt og holdt serven ut kampen og vant med sifrene 7-5, 6-4.

Klatrer på rankingen

I tillegg til å klatre til en bestenotering på 56.plass, stiger han også fra sjette til fjerdeplass i Race to Milan. Fredagens semifinale var forøvrig hans fjerde ATP-semifinale i karrièren.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv