Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud møter erkerival i semifinale

En sikker Casper Ruud slo torsdag Pablo Cuevas (ATP 53) i strake sett i kvartfinalen i Generali Open.

Nordmannen klatrer nærmere finalen i alpene i Nord Tyrol og vant kvartfinalen i Kitzbühel på torsdag. Han slo veteranen Pablo Cuevas i strake sett i et tett oppgjør der nordmannen alltid var litt bedre en 33-åringen fra Uruguay.

Kampen startet jevnt, men det var Ruud som fikk det første bruddet han gikk opp til 4-2, holdt sine egne serve-games og servet inn første settet 6-3.

Ruud fortsatte sin kampanje og brøt sør-amerikaneren i åpnings-gamet i det andre settet. Serven til Snarøya-gutten satt bra og ble målt opp til 223 km/t. Cuevas var ingen lett nøtt og ga Ruud sterk motstand og viste erfaring og en sterk serve. Ruud ble brutt tilbake og det andre settet gikk til tie-break.

Selv om Cuevas tok det første stikket var det en Ruud med selvtillit og i kanonform som overtok momentumet på slutten og avsluttet tiebreaket med et serve-ess og vant kampen i strake sett med sifrene 6-3.7-6(4).

Det har vært en god sesong så langt i år. Mer stabil enn tidligere. Jeg har hatt noen bra resultater tidligere, men i år har jeg fått flere gode resultater på rad.

Casper Ruud til ATP etter kampen.

Møter ‘erkerival’

I semifinalen venter den gamle kjenningen Albert Ramos-Vinolas (ATP 69). Spanjolen og Ruud har møttes tre ganger tidligere og senest i Madrid i mai. Hvert eneste oppgjør har vært på grus og Ramos-Vinolas har vunnet hver gang uten å dominere spillet for mye. Fredagen vil vise om Ruud kan få sin andre spanske revansje for uken etter han slo Carreno Busta i første runde på tirsdag.

Ramos-Vinolas er het om dagen og kommer direkte fra karrierens andre ATP-tittel som han tok i sveitsiske Gstaad i forrige uke. Med 250 ferske poeng klatret han 16 plasser på verdensrankingen til dagens 69 plass. Hans beste notering er 17.plass.

Semifinalene spilles på fredag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788