Casper Ruud møter erkerival i semifinale

av | 1 august, 2019 - 15:15 | Casper Ruud, Internasjonalt

En sikker Casper Ruud slo torsdag Pablo Cuevas (ATP 53) i strake sett i kvartfinalen i Generali Open.

Nordmannen klatrer nærmere finalen i alpene i Nord Tyrol og vant kvartfinalen i Kitzbühel på torsdag. Han slo veteranen Pablo Cuevas i strake sett i et tett oppgjør der nordmannen alltid var litt bedre en 33-åringen fra Uruguay.

Kampen startet jevnt, men det var Ruud som fikk det første bruddet han gikk opp til 4-2, holdt sine egne serve-games og servet inn første settet 6-3.

Ruud fortsatte sin kampanje og brøt sør-amerikaneren i åpnings-gamet i det andre settet. Serven til Snarøya-gutten satt bra og ble målt opp til 223 km/t. Cuevas var ingen lett nøtt og ga Ruud sterk motstand og viste erfaring og en sterk serve. Ruud ble brutt tilbake og det andre settet gikk til tie-break.

Selv om Cuevas tok det første stikket var det en Ruud med selvtillit og i kanonform som overtok momentumet på slutten og avsluttet tiebreaket med et serve-ess og vant kampen i strake sett med sifrene 6-3.7-6(4).

Det har vært en god sesong så langt i år. Mer stabil enn tidligere. Jeg har hatt noen bra resultater tidligere, men i år har jeg fått flere gode resultater på rad.

Casper Ruud til ATP etter kampen.

Møter ‘erkerival’

I semifinalen venter den gamle kjenningen Albert Ramos-Vinolas (ATP 69). Spanjolen og Ruud har møttes tre ganger tidligere og senest i Madrid i mai. Hvert eneste oppgjør har vært på grus og Ramos-Vinolas har vunnet hver gang uten å dominere spillet for mye. Fredagen vil vise om Ruud kan få sin andre spanske revansje for uken etter han slo Carreno Busta i første runde på tirsdag.

Ramos-Vinolas er het om dagen og kommer direkte fra karrierens andre ATP-tittel som han tok i sveitsiske Gstaad i forrige uke. Med 250 ferske poeng klatret han 16 plasser på verdensrankingen til dagens 69 plass. Hans beste notering er 17.plass.

Semifinalene spilles på fredag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv