Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud klar for Cincinnati Masters

En slitesterk seier over Federico Delbonis i kvalifiseringsfinalen sendte Casper Ruud inn i Masters 1000-turneringen i Cincinnati.

Ruud og argentinske Federico Delbonis (ATP 63) har møttes en gang tidligere, i andre runde av grusturneringen i São Paulo for to år siden. Den gang vant argentineren i strake sett.

På søndag var det argentineren som startet friskest og Ruud ble tidlig konfrontert med to break-baller som nordmannen fikk avverget. Spillerne følgte hverandre tett og Ruud måtte redde tre set-baller for å holde inn til tie-break. Der hadde nordmannen muligheten til å serve inn første settet, men litt svikt i serven sørget for at argentineren snappet tie-breaket 7-5.

Det andre settet fortsatte jevnt som det første og Ruud fikk tatt første brudd, men Delbonis svarte umiddelbart og de var like langt. Idet settet skulle gå til tie-break på Delbonis serve, fyrte Ruud opp alle sylinderne og jobbet frem to set-baller etter å ha ligget under 0-40. Den andre set-ballen tok han og det var hans tur til å snappe et sett på tampen med 7-5.

Momentumet fortsatte for Ruud som ble bedre utover kampen. Han brøt en gang i det avgjørende settet og servet inn settet og seieren med sifrene 6-7(5), 7-5, 6-3.

Kvalifiserings-vinnerne blir fordelt inn i drawet senere på søndag og mulige motstandere for Ruud i første runde er Gilles Simon, Lucas Pouille, Nikoloz Basilashvili, Jan-Lennard Struff, Felix Auger-Aliassime, Jordan Thompson og Guido Pella.

Førsterunde-kampen vil bli spilt mandag eller tirsdag kveld/natt norsk tid.

Casper Ruud vil klatre til en ny bestenotering på mandag som nummer 54 i verden.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.