Sterk Ruud-seier i Sparkassen Open

av | 9 juli, 2019 - 19:12 | Casper Ruud

Casper Ruud snudde kampen i Braunschweig og slo ut hjemme-favoritten Yannick Hanfmann i tre sett.

På forhånd av kampen var det ventet at oppgjøret skulle bli mer jevnt enn rankingen skulle tilsi. Yannick Hanfmann er rangert som forholdsvis beskjedne nummer 212 i verden mot Ruuds 62. plass. Ranking-gapet de to imellom er mye på grunn av en skade tyskeren pådro seg i sluttsesongen ifjor og som holdt han vekke fra tennis til mars i år.

Til tross for den lave rankingen er tyskeren formsterk. Han kom rett ifra en Challenger tittel i
Ludwigshafen i forrige uke og er tittelforsvarer i Sparkassen Open. Med hjemmefansen i ryggen i tillegg, ble det ingen enkel oppgave for Casper Ruud.

Den lave rankingen til Hanfmann gjorde at han kom useedet inn i turneringen og traff dermed turneringens første seed Casper Ruud allerede i andre runde. Som topp-seed slapp Ruud å spille første runde da Challenger-formatet fra og med 2019 sesongen innebærer seks mot tidligere fem runder med spill, inkludert finalen.

Det første settet startet jevnt med solid spill fra begge parter. Casper servet bra, begge fikk -og reddet sine break-points før Hanfmann tok første brudd opp til 3-4. Casper brøt tilbake på siste mulighet i settet og fikk presset frem et tiebreak som endte i favør tyskeren.

Det andre settet startet perfekt for Casper som brøt serven til Hanfmann i åpnings-gamet. Tyskeren måtte ta en medisinsk timeout og fikk nødvendig assistanse før han kom tilbake og presset frem to break-muligheter som han ikke klarte å utnytte. Men det klarte han ved neste mulighet og brøt tilbake til 4-4. Men Casper brøt tilbake igjen og slutten av settet ble en spennende batalje hvor det vekslet mellom sett-baller til Ruud og break-points til Hanfmann. Den tredje settballen klarte nordmannen å ta og presset frem et avgjørende sett.

Det ble en brytekamp hvor Hanfmann tok første stikk, etterfulgt av to brudd tilbake til Ruud som på 5-4 kunne serve inn kampen. Tyskeren fikk avverget med et brudd, men Ruud svarte umiddelbart og ga seg selv en ny sjanse til å serve hjem kampen. Det klarte han og tok tredje settet 7-5.

En jevn og hard kamp sendte Ruud videre til tredje runde i Sparkassen Open med sifrene 6-7 7-5 7-5 hvor han møter det tyske wildcardet Daniel Altmaier (ATP 488).

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv