Simona Halep tok sin første Wimbledon-tittel

av | 13 juli, 2019 - 16:39 | Internasjonalt, Wimbledon

Rumeneren brukte kun 55 minutter på å slå Serena Williams i Wimbledon-finalen.

Før kampen var forventningene og statistikken imot Simona Halep. Serena Williams ledet 9-1 i interne oppgjør og jaktet sin Grand Slam-tittel nummer 24. Fra før hadde Simona Halep kun trofeet hun vant i Roland Garros ifjor.

Siden Williams kom tilbake fra svangerskap for halvannet år siden har hun vært i tre Grand Slam-finaler uten å ta siste stikk. Ifjor tapte hun Wimbledon-finalen mot tyske Angelique Kerber. I september kom det famøse tapet for Naomi Osaka i US Open.

Men på lørdag handlet det meste om Simona Halep. Hun brøt Williams i åpnings-gamet, holdt sin egen serve og brøt igjen til 4-0. Williams klarte kun å holde serve to ganger i det første settet, fikk en break-mulighet, men amerikaneren virket litt preget av stundens alvor og slet med serven og gjorde mange upressede feil. Halep tok første settet 6-2.

Det andre settet ble en forholdsvis lik affære til tross for at Haleps første serve-brudd kom litt senere ut i settet da Williams igjen gjorde en stygg miss som gav Halep breaket opp til 3-2. Fra der vant hun de resterende games, tok også det andre settet 6-2 og sikret sin første Wimbledon og dermed sin andre Grand Slam-tittel i karrièren.

‘Det var min mors drøm når jeg var ti år gammel at jeg en dag skulle spille Wimbledon-finalen, og dagen kom’ sa en rørt Simona Halep til Eurosport etter å ha vunnet verdens mest prestisjefulle tennisturnering.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv