Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ruud til kvartfinale i Challenger

Snarøya-gutten vant en enkel kamp mot det tyske wildcardet Daniel Altmeier i runde tre av Challenger-turneringen i Braunschweig.

Forrige gang Casper Ruud traff Daniel Altmeier var for tre år siden i en Futures-turnering i Belgia. Den gang var nordmannen rangert som nummer 555 i verden. Til tross for at han tapte for tyskeren den gang, har mye skjedd siden sist.

Blant annet fikk Ruud tatt sin første Challenger-tittel drøyt to måneder senere i Sevilla og har siden det klatret til 62.plass i verden og spilt fem Grand Slam-turneringer. Det var derfor en revansjesugen Ruud som onsdag møtte tyske Altmeier som hadde fått wildcard som hjemmefavoritt.

Kampen startet litt rotete med to strake serve-brudd, men Ruud skjerpet seg tidlig og fikk stabilisert spillet sitt. Han brøt opp til 4-2, avverget flere break-points, fikk vist frem forehanden sin og tok første settet 6-3.

I det andre settet var det Ruud sin tur til å bryte i åpnings-gamet. Altmeier kom ajour igjen med et break og det gikk vice versa tilbake før Ruud brøt for siste gang og servet inn det andre settet med 7-5.

Med en grei, men slitesterk seier med sifrene 6-3 7-5 er Ruud i kvartfinalen i Sparkassen Open, en Challenger 90-turnering som spilles i tyske Braunschweig. I kvartfinalen møter han brasilianske Thiago Monteiro (ATP 113) som han har møtt og slått tre ganger tidligere.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788